Циципас преодоля един от най-трудните си съперници и оформи взривоопасен мач с Медведев

от в 06:44 на 19.05.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас трябваше да премине през някои тежки мигове на корта, откакто достигна до финала на Аустрелиън Оупън и резултатите му определено бяха далеч под очакванията. Това се дължеше на сериозна контузия в областта на рамото, която самият световен номер пет определи за най-тежката в своята кариера, а въпросната травма затрудняваше сериозно неговото сервиране.

Изглежда обаче гъркът е намерил нужното решение да се справи с болката, защото тази седмица в Рим отново играе най-добрия си тенис и заслужено се класира за първия си полуфинал от месец януари насам, надигравайки Борна Чорич с рутинното 6:3 6:4.

Традиционно хърватинът е един от най-неудобните съперници за бившия финалист в турнира, който досега беше губил 3 от 5-те си среща с шампиона от Синсинати, но днес го надигра категорично по всички показатели и ще се срещне срещу най-изявения си съперник в Тура, а именно Даниил Медведев.

Циципас се опита от самото начало да поеме инициативата и с помощта на бързи комбинации печелеше над 90 процента от точките си при вкаран първи сервис. Чорич пък не можеше да прави същото с подобна лекота, но изграждаше отлично своите атаки, а освен това често пласираше страхотни минаващи удари покрай неговия съперник, който не спираше да търси път към мрежата.

Все пак се създаваше усещането, че контролът над двубоя е в ръцете на по-високоранкирания играч и той заслужено проби в осмия гейм, за да получи възможност да сервира за сета. Изведнъж миналогодишният подгласник влезе в серия от непредизвикани грешки, което даде два шанса за рибрейк на хърватина, само че Циципас се поправи с поредица от неспасяеми форхенди и извоюва успеха в откриващата част.

Вторият сет започна много оптимистично за Стефанос, чиято игра беше близо до перфектното в тези минути и това доведе до нов брейк в неговия актив. 16-ият в света също не стоеше никак зле на корта и поддържаше постоянно високо ниво, а това му се отблагодари и той върна паритета в геймовете при 4:4. Фаворитът обаче беше твърдо решен да не влиза в излишни драми и веднага отмъкна отново съперниковия сервис, за да направи огромна крачка към класирането във финалната четворка и скоро елинът можеше да вдигне победоносно ръце във въздуха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас преодоля един от най-трудните си съперници и оформи взривоопасен мач с Медведев Калоян Соколов
Теми:  
atp | борна чорич | Обзори | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook