Циципас призна, че никога не е виждал толкова гръцки знамена. Фенове са го мотивирали да дойде

от в 22:25 на 07.02.2019
В
След силната си победа днес, Циципас дойде във видимо добро настроение на пресконференцията след мача. След края на сблъсъка, Стефанос отбеляза, че всъщност никога досега не е виждал толкова много гръцки знамена, а сега добави и че дори в Австралия, където беше казал, че се чувства сякаш е в Атина, то днес тук е било още по-хубаво и по-пълно с негови сънародници, а това много му е помагало на корта.

Относно топките, за които вече се каза доста, как много летели, били трудни за контрол, Стефанос спомена в края, че наистина много летят, но нищо повече. Той акцентира над настилката на централната зала в Арена Армеец, която била особена и ако не бил вчера играл на нея щяло да му бъде доста по-трудно да влезе в мача и загрявъчните кортове били доста по-различни. Той имаше възможността да поиграе за кратко онзи ден с двама от националите ни - Лазаров и Кузманов.



Друг интересен въпрос на кратката пресконференция беше относно утрешния му мач срещу Монфис. Стефанос заяви, че въпреки че бил го надвил в последната им среща, то утре ще е много по-трудно, заради страхотната форма на Гаел. Циципас добави, че противника му сервира прекрасно, а имено това ще прави и задачата му още по-трудна, а както се изрази един от българските репортери - очаква ни финал преди финала с този сблъсък в програмата на турнира (вижте всички мачове в петък).

В тази пресконференцията за пръв път видяхме и чуждестрани журналисти, на нея имаше немалко гръцки колеги, които зададоха и няколко въпроса на родния на Циципас език. Той с радост и лекота им отговори на гръцки, а те основно коментираха имено утрешния мач и силната подкрепа към Стефанос. Интересно беше, че в отговора си към тях той дори добави, че не е бил сигурен дали ще участва и дали тялото му ще успее да се възстанови след тежкия Australia Open, но фенове са му писали и това му е дало допълнителна мотивация и това е една и от основните причини да е с нас в София.

https://www.facebook.com/sofiaopentennis/videos/251858788871488/

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас призна, че никога не е виждал толкова гръцки знамена. Фенове са го мотивирали да дойде В

Коментари





Следвайте ни в Facebook