Циципас продължава с победната серия и в Дубай

от в 21:05 на 26.02.2019
В
След като Стефанос Циципас спечели титлата в Марсилия преди два дена, гъркът продължава победната си серия и в Дубай. Днес младокът отстрани Матю Ебдън след трисетов успех с 6:4 3:6 6:3. Петият поставен Циципас във втори кръг ще срещне Егор Герасимов, надделял над Робин Хаасе със 7:6(2) 7:6(5).

Двубоят започна по-трудно за австралиеца, който още при 1:1 трябваше да отразява точка за пробив.

Макар че Ебдън се справи със задачата, в следващото си подаване той отново бе изправен пред брейкбол, като този път гъркът се възползва и поведе с брейк в сета.



Това бе и абсолютно достатъчно за петия поставен, който до края на частта не отпусна нито една точка на начален удар, а в рамките на целия сет загуби само една такава.

Във втората част представянето на Циципас на начален удар по нищо на приличаше на това от откриващия сет.

Стефанос трябваше да отразява брейкшансове още в първия си сервис гейм и макар и младокът да се справи с това предизвикателство, скоро Ебдън при 3:2 отново заигра прекалено добре на ретур, като този път австралиецът съумя да достигне до брейк.

И в този сет, подобно на първия, един пробив се оказа решителен, а след като Матю взе следващите си две подавания безпроблемно той изравни частите.



Циципас започна последната фаза на мача видимо по-ядосан и търсеше да поеме инициативата от рано, подвиквайки си след края на почти всяка точка.

С помощта на два безкомпромисни форхенд ретур уинъра гъркът ознаменува началото на решителната част с пробив, но усилията му бяха хвърлени на вятъра, защото след няколко непредизвикани грешки петият поставен допусна моментален рибрейк.

Все пак шампионът от Марсилия отново се концентрира и при 3:2 достигна до троен брейкбол, а след поредната gрешка на неуверения в тези момeнти Ебдън Циципас спечели гейма на ретур на нула.

Този път петият поставен не допусна изненади и след като взе без затруднения следващите си две подавания, гъркът се класира за втория кръг на надпреварата в Дубай.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас продължава с победната серия и в Дубай В

Коментари





Следвайте ни в Facebook