Циципас продължава със страхотното си представяне в Ню Йорк, този път жертвата е Манарино

от в 06:36 на 02.09.2021
Георги Евстатиев

Стефанос Циципас постигна експресна победа в Ню Йорк. За разлика от тежкия си първи мач срещу Анди Мъри, днес третият в света не остави никакви шансове на Адриан Манарино за крайното 6:3 6:4 6:7 6:0. Полуфиналистът от Торонто и Синсинати не подложи под съмнение по-високата си класа и заслужено се класира за третия кръг, където го очаква сблъсък с младия испански талант Карлос Алкарас.

Мачът започна по прекрасен начин за Циципас. Гъркът с уверена и стабилна игра бързо взе контрола над срещата и поведе с 3:0. Манарино подобри представянето си и се опита да се върне в резултата, но Стефанос беше безупречен на начален удар и закономерно спечели първата част за точно 30 минути игра.

Циципас не стартира по най-добрия начин втория сет. Манарино подложи на сериозен натиск опонента си в първия му сервис гейм, но гъркът все пак се пребори за подаването си. Още в следващия гейм обаче финалистът от Ролан Гарос осъществи пробив след непредизвикана грешка от форхенд на французина. Това сякаш даде самочувствие на 23-годишния играч и той започна да сервира още по-ефективно. В крайна сметка френският тенисист не успя да направи нещо повече и предаде частта на своя съперник.

Циципас се изправи пред шанса да се откъсне рано в третия сет, след като имаше брейкбол в първия гейм, но не съумя да се възползва. В следващия гейм Манарино получи първата си възможност за пробив, но на свой ред пропусна. Така никой от двамата не се пропука и се стигна до тайбрек. В него гъркът допусна немалко грешки, което донесе победата на французина с 7:4 точки.

Четвъртият сет започна вихрено за Стефанос, който проби подаването на противника, наваксвайки пасив от 15:40, и се откъсна с 3:0. Манарино очевидно имаше някакви физически проблеми и не се движеше добре по корта, което олесни задачата на Циципас. Световният №3 не загуби и гейм до края на частта и с това се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас продължава със страхотното си представяне в Ню Йорк, този път жертвата е Манарино Георги Евстатиев
Теми:  
us open | адриан манарино | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook