Циципас разочарова домакините в Барселона и отстрани 2-кратен ATP клей шампион в здрава битка

от в 20:45 на 18.04.2024
Елеонора Александрова

Стефанос Циципас остава непобеден през клей сезона. Днес той записа осма поредна победа, с рутинен успех над един от специалностите на червената настилка в лицето на Роберто Карбайес Баена. За по-малко от 2 часа игра гъркът надделя опонента си със 7:5, 6:3. В следващия кръг го очаква едно от откритията на сезона - Факундо Диас Акоста.

Още в самото начало световният номер 72 притискаше сериозно шампиона от Монте Карло. Със солидна игра зад основната линия и добра дефанзивна игра, Карбайес Баена бе конкурентен на фаворита и така двама ни предложиха истинска битка, като черешката на тортата бе във втория гейм, където и двамата имаха купища възможности за неговото спечелване и станахме свидетели на множество зрелищни разигравания.

Силното представяне на по-ниско ранкирания тенисист бе възнаградено с пробив с при 2:2, ала преднината му веднага бе стопена. Следваха равностойни геймове, в които и двамата задържаха сервиса си до 6:5 в полза на Циципас, когато той не позволи да се стигне до тайбрек и поведе със 7:5.

Вторият сет също ни предостави драматични моменти. Още в първия гейм пред Карбайес Баена се отвори възможността да "отмъсти" на бившия номер 3 за загубения сет. Първият гейм, продължил повече от 5 минути и бе сериозен тест за Циципас, ала световният номер 7 отново показа здрави нерви в този критичен момент и не позволи да бъде пробит. Испанецът продължаваше да играе уверено, ала летвата, която гъркът постави бе прекалено висока и не даде шанс на аутсайдера да обърне сета в своя полза. Така, с резултат 6:3 във втория, Циципас отново показа защо е готов да бъде един от претендентите за всеки един голям трофей на клей.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас разочарова домакините в Барселона и отстрани 2-кратен ATP клей шампион в здрава битка Елеонора Александрова
Теми:  
atp | барселона | Обзори | роберто карбайес баена | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook