Циципас с двусетов успех над Едмънд

от в 15:26 на 20.06.2019
В
Стефанос Циципас елиминира Кайл Едмънд в двудневен мач. Гъркът стори това след 6:3 7:5, а двамата трябваше да довършват днес прекъснатия вчера сблъсък поради дъжд.



През първата част Кайл нижеше грешка след грешка, а повечето от тях бяха напълно непредизвикани. От своя страна Циципас пък показваше сравнително високо ниво и едновремено демонстрираше агресивен и стабилен тенис от дъното на корта,  като всичко това, в комбинация с честите категорични излизания на мрежата, натежа в полза на младия талант. По този начин спомогнат от неуспешните волета и многото неточности в играта на съперника си, Стефанос проби за 2:1 и още веднъж за 6:3, затваряйки комфортно сета.

През втората част, преди спирането на играта, Едмънд бе изпуснал шанс за пробив, а той дори веднага след нейното подновяване повторно имаше точка за пробив, ала британецът така и не успя да "открадне" чуждото подаване. Оттаам нататък отново липсата на постоянство натежа в играта на Кайл и той трябваше много да работи във всеки исвой сервис гейм, като за негово съжаление дори не се добра до тайбрек.



След като първоначално се измъкна при 4:5 и 15:30, то в следващото си подаване при 6:5 поредица от необичайни грешки дадоха три поредни мачбола на първия поставен, но добрите сервиси и хубавите форхенди задъражаха Кайл още малко в срещата. В крайна сметка обаче Едмънд загуби подаването си, след като бе спасил цели шест мачбола и бе изпуснал геймбол, а това означаваше поредно отпадане в началната фаза на турнира за него.

https://twitter.com/TennisTV/status/1141682083707936768?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас с двусетов успех над Едмънд В

Коментари





Следвайте ни в Facebook