Циципас с пореден категоричен успех

от в 20:41 на 09.05.2019
В
Стефанос Циципас показа стабилна игра и за 1 час и 26 минути надигра испанеца Фернандо Вердаско. Намиращият се в топ 10 грък показа здрава воля и след 6:3 6:4 си подпечата място на четвъртфиналите.

Срещата започна по-добре за Фернандо, който имаше ранна възможност за брейк още при 1:1, но силен ретур в аут от бекхенд му попречи да излезе напред. Ситуацията обаче рязко тръгна с обратен знак за Нандо, който след неуспешен минаващ от форхенд изостана с 15:30, а след като и не намери топката вече беше с пробив пасив. Оттам Вердаско показа характер и надделя в няколко по-дълги топки, но до 5:3 не успя да се добере до нещо особенно.



В деветия гейм обаче драмата беше пълна след като испанецът взе четити поредни точки и отрази три сетбола преди да има точка за брейк, след нелепи грешки и лошо излизане на съперника си. На точката за пробив обаче Циципас реализира страхотен ас, а в последствие въпреки уникалната защита на Нандо, Стефанос затвори сета св своя полза след аут от форхенда на испанеца.

Втората част, въпреки че Вердаско водеше 40:15, в крайна сметка при дюс неуспешна къса и форхенд в мрежата дадоха аванс на гръка стана от сет и пробив. А въпреки по-дългата почивка при 2:1, в която Нандо отсъстваше от корта, след нея ситуацията за него дори се влоши, защото след нова форхенд в аут на испанеца, Вердаско вече беше с два пробива пасив. Нандо все пак се събра и след тока на линията върна единия си брейк пасив, но Стефанос не позволи изненади и в крайна сметка след 6:4 затвори и този сет.

https://twitter.com/TennisTV/status/1126543250234511361?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас с пореден категоричен успех В

Коментари





Следвайте ни в Facebook