Циципас с рутинна победа на старта в Ещорил

от в 22:18 на 01.05.2019
В
Стефанос Циципас оцеля в изключително ветровитите условия в мача си и записа рутинен успех срещу 97-мия в света Гидо Андреоци във втория кръг на турнира от сериите ,,АТР 250” в Ещорил след 6:3 6:4, като по този начин гъркът се класира за четвъртфиналите в португалския град.

Двубоят започна с три бързи гейма в полза на първия поставен, който поведе с 0:40 в последвалото подаване на съперника си. Брейкболите обаче бяха спасени, като последваха още два такива - също спасени.

В крайна сметка Андреоци спечели сервис гейма си, а до края на сета двамата задържаха подаванията си лесно, като по този начин Стефанос поведе в частите.



Втората започна изненадващо, а именно - с брейк в полза на аутсайдера, който скоро затвърди и за 2:0. Циципас обаче набързо възвърна интензитета в играта си и след няколко безкомпромисни отигравания гъркът не само че върна пробива, ами релизира и втори пореден такъв, като след четири последователни гейма в негова полза резултатът сочеше 4:2.



Аржентинецът все пак намали пасива си на 3:4, когато Циципас трябваше да отразява брейкбол, преди да поведе с 5:3, а младокът впоследствие спечели и сервис гейма си за успех в двубоя безпроблемно, класирайки се за четвъртфиналите в Португалия.

Там той ще се изправи срещу представителя на домакините Жоао Домингес, който продължи напред, след като водеше с 6:3 2:1 на Джон Милман, преди австралиецът да се откаже поради контузия.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас с рутинна победа на старта в Ещорил В

Коментари





Следвайте ни в Facebook