Циципас с трисетов успех; Силен мач за Шаповалов му донесе успех срещу Куон

от в 06:34 на 03.09.2020
В


Стефанос Циципас записа нов трисетов успех на тазгодишния US Open и се класира за третия кръг на тазгодишната надпревара. Гръкът показа стабилна игра и надделя над американеца Максим Креси. Двамата са на почти сходна възраст, ала голямата разлика в нивото на игра днес на корта ясно личеше и заслужено след 7:6(2) 6:3 6:4, №6 в света записа втори успех и си гарантира среща с Борна Чорич.

В хода на двубоя, разиграванията бяха кратки, като точките от начален удар летяха една след друга. Предимно записващия по-добри разултати на двойки, Креси сервира убедително в хода на целия двубой, използвайки ръстта си от 2.01 максимално ефективно, ала дори това не му позволи да бъде по-добрия на корта и да стигне дори до сет. Така допускайки да загуби категорично тайбрека на първата част и позволявайки да бъде пробит по веднъж във втория и третия сет, американецът отстъпи в двубоя.



Денис Шаповалов записа труден успех срещу Cон-Во Куон - 6:7(5) 6:4 6:4 6:2 в изключително здрав и динамичен двубой между двама от младите таланти в ATP.  Двамата показаха много добра игра, като определено канадецът имаше силен ден, записвайки серия от уинъри.



Първата част премина почти безпроблемно в хода на сета, а двамата размениха серия от силни подавания, за да се стигне закономерно до тайбрек. В него Шаповалов имаше предимство от 5:2 точки и два мини брейка, ала загуба на концентрация и висока ефективност в играта на южнокореецът коства на Денис пет поредни точки и той допусна пълен ремонт, който и му коства сета.



Това все пак не разстрои играта на Шаповалов толкова много и той успя да извоюва следващите три последователни сета без да се стигне до повече тайбреци. Във втората пробив в петия гейм на Шаповалов донесе успеха за кандаеце, а през третата, два последователни такива, позволиха на Денис да навакса пасив от 4:2 и да затвори частта с 6:2. В последната, ранен брейк даде преднина на Денис, а нов пробив и затвърди аванса му, за да може в крайна сметка след 6:2, той да затвори и срещата.

https://twitter.com/usopen/status/1301346775425400832?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас с трисетов успех; Силен мач за Шаповалов му донесе успех срещу Куон В

Коментари





Следвайте ни в Facebook