Циципас със седма поредна победа след труден успех над Хуркач

от в 18:16 на 28.02.2019
В
Стефанос Циципас постигна труден успех над Хуберт Хуркач след 7:6(4) 6:7(1) 6:1, като по този начин той не позволи на поляка да се реваншира за загубата си през изминалата седмица в Марсилия. На полуфиналите в Дубай петият поставен ще срещне Гаел Монфис в повторение на четвъртфиналния им сблъсък в София отпреди три седмици.

В първия сет двамата бяха убедителни на сервис, с единственото изключение че си размениха по един брейк в началото на частта, а в крайна сметка тайбрек трябваше да реши нейния изход.

В него Циципас реализира минибрейк за 4:3, а скоро на втория си сетбол отново спечели точка при посрещане, с което гъркът поведе в сетовете.



Във втората част отново станахме свидетели на пробив при 1:1, само че този път моментален рибрейк нямаше, като петият поставен задържа аванса си до 5:3, но сервирайки за мача, той се пропука и допусна изравняване на геймовете.



Двамата скоро трябваше да изиграят втори тайбрек, но в него интрига действително нямаше, след като размяната на полетата дойде при 5:1 в полза на поляка, който след две ослепителни бекхенд волета изравни сетовете.

В решаващата част обаче Циципас съумя да се съвземе от моментния спад в края на предишния сет, като реализира ранен брейк.

Гъркът отрази и точка за връщане на пробива, като при 3:0 отново спечели сервис гейма на съперника си, общо взето гарантирайки си успеха в този мач.



Хуркач трябваше да се бори значително, за да отърве нулата в този сет, докато 11-тият в света Циципас този път не срещна трудности със затварянето на мача, правейки го след умел сервис гейм на 15.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас със седма поредна победа след труден успех над Хуркач В

Коментари





Следвайте ни в Facebook