Циципас се оказа твърде силен за Григор и го отстрани от Мастърса в Мадрид

от в 19:44 на 05.05.2022
Мирела Николова

Григор Димитров изигра два феноменални двубоя на Мастърса в Мадрид по пътя си към осминафиналите, но там бе спрян от един от играчите, намиращи се в най-добра форма от началото на клей сезона, а именно Стефанос Циципас. Гъркът не допусна нито момент на колебание от първата до последната точка в срещата и напълно заслужено се поздрави с крайната победа - 6:3 6:4. Така представителят на Гърция си резервира място в четвъртфиналната фаза на надпреварата, където ще се изправи срещу Андрей Рубльов.

Още от самото начало на двубоя ставахме свидетели на изключително темпови размени на удари и макар ниския процент на вкаран първи сервис от страна на хасковлията паритетът в резултата остана непокътнат до 2:2. Тогава обаче последва главоломен спад в представянето на Димитров, който допусна цели 3 непредизвикани грешки в шестия гейм, довели до пробив на нула и изоставане с 2:5 за нашето момче. Въпреки пасива си родният ни представител не се отказа и блесна с два великолепни уинъра от бекхенд по правата в края на частта, но и те не му помогнаха да спре устрема на световния №5, който след малко повече от 30 минути записа откриващия сет срещу своето име.

Българинът продължи да изпитва проблеми с началния си удар и на старта на втората част, където още в дебютното си подаване бе изправен пред опасност от инкасиране на брейк, но точно тогава на помощ дойде неговият сервис, който му позволи да навлезе в корта и да отрази възможността. Четвъртият в схемата продължи да атакува бекхенд страната на най-добрия ни тенисист, което даде своя резултат в следващото подаване на Димитров, когато финалистът от 2019-а се възползва от неточностите на световния №20, за да поведе с ранен пробив на първата почивка. 

Впоследствие родният ни представител стабилизира представянето си, но това далеч не бе достатъчно, тъй като срещу себе си имаше играч, който сервираше безпогрешно и не му оставяше каквито и да било шансове дори да помисли за връщане на пробива. До самия край на срещата Циципас не трепна и след още няколко безапелационни сервис гейма сложи точка на двубоя, гарантирайки си място в четвъртфиналите.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас се оказа твърде силен за Григор и го отстрани от Мастърса в Мадрид Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | мадрид | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook