Циципас след загубата от Григор: Късметът изигра много сериозна роля; взех грешни решения

от в 01:22 на 05.11.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас определено не е от играчите, които понасят особено добре пораженията, а горчилката несъмнено е още по-голяма за гърка, когато става въпрос за загуба с тайбрек в решителния сет на 1/2-финален двубой от "Мастърс сериите.

Точно подобно поражение обаче трябваше да преглътне Циципас в Париж, отстъпвайки на Григор Димитров в един от най-качествените мачове досега на турнира, а изглежда световният номер 6 не е приел никак добре този развой на събитията и почти не спомена първата ни ракета в последвaлата си пресконференция:

"Определено взех множество грешни решения в тайбрека на третия сет. Сервирах толкова добре в онзи момент от мача и изведнъж реших, че ще намаля силата на първото си подаване и използвах прийома сервис-воле, което не правя често. Тогава ми се струваше като правилен ход, но накрая се превърна в едно от нещата, които съжалявам, че съм направил на корта.

Разбира се, то имах възможност да поправя тази грешка, но той направи две поредни отлични отигравания и така си спечели огромно предимство. Със сигурност можех да се преставя по-добре, само че не бях напълно готов да рискувам достатъчно и да удрям топката чак толкова силно, а късметът също изигра сериозна роля.

Не искам да се обвинявам твърде много, тъй като се справих страхотно през тази седмица. Концентриран съм изцяло върху ATP финалите в Торино и се надявам там да покажа същото високо ниво на игра" - сподели бившият финалист от Ролан Гарос.

Източник: GoTennis.Ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас след загубата от Григор: Късметът изигра много сериозна роля; взех грешни решения Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | любопитно | париж мастърс | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook