Циципас за разминаването си с дисквалификация: Момчето беше достатъчно далеч от мен

от в 09:52 на 25.01.2023
Калоян Соколов

Вчерашният ден донесе деветата поредна победа на Стефанос Циципас от началото на новия сезон и гъркът се доближи на само още два успеха от своята дебютна титла от Шлема, както и изкачване под номер едно в световната ранглиста. Нещата обаче можеха сериозна да се объркат за Циципас, който се размина на косъм от дисквалификация в четвъртфиналния си двубой от Аустрелиън Оупън.

Световният номер четири изпусна нервите си в края на третия сет, когато отигра неубедителен ретур и това го накара да запрати топка в опасна близост до един от подавчите на корта. Все пак балканецът извади късмет, защото злополучният инцидент се размина на сантиметри и впоследствие Стефанос нямаше проблем да затвори мача си с Иржи Лехечка. Медиите пък не пропуснаха да потърсят сметка на четикратния полуфиналист в турнира за неприемливото му поведение, а ето с какъв отговор ги удостои той:

"Видях момчето, след като вече бях ударил топката. Аз съм професионален тенисист. Естествено, че съм се целил в подавача. Пред погледа ми бяха единствено рекламните пана, когато реших да се отърся от нервите по съответния начин, така че детето е било достатъчно далеч от ситуацията. Трябвало е да нанеса наистина много лош удар, за да го нараня. Разбира се, то постъпката ми не е хубава, но съм на мнението, че не съм вложил почти никаква сила и умисъл в действията си, макар това да не ме оправдава" - признава Циципас.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас за разминаването си с дисквалификация: Момчето беше достатъчно далеч от мен Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервюта | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook