Циципас загуби първия сет, но спечели 9 поредни гейма и е 1/4-финалист в Рим!

от в 15:25 на 12.05.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас нанесе сериозно разочарование на българските тенис фенове, след като вчера отрази два мачбола в двубоя си с Григор Димитров и по този начин се класира за осминафиналите на Мастърса в Рим. Там пък също не му предстоеше никак леко изпитание, защото трябваше да се изправи срещу руснака Карен Хачанов, който е бивш шампион от тази категория турнири и е способен да победи всеки един опонент, ако е във върхова форма. Хачанов започна срещата на много високо обороти и изглеждаше, че е готов да поднесе сензацията, само че Циципас намери сили да излезе победител в още една трисетова битка и се наложи с крайното 4:6 6:0 6:3. Така гъркът продължи към фазата на финалната осмица, където ще премери сили с един измежду Яник Синер и Филип Краинович.

Руснакът сервираше безупречно в самото начало на двубоя и това му даваше възможност да реализира светкавични комбинации с помощта на мощния си форхенд. Световния номер пет определено срещаше трудности да се справи с офанзивата на непоставения състезател и изглеждаше изтощен от предходния си сблъсък с Григор Димитров. Все пак по-високоранкираният тенисист дочака спад от другата страна на мрежата, за да изравни резултата, само че бившият номер осем се прегрупира моментално и скоро имаше преднина в сетовете.

Тези обстоятелства по никакъв начин не притесниха Циципас, който отне инициативата от съперника си и вече можахме да го видим как все по-често взема топката рано и атакува безмилостно мрежата. Дългите разигравания неизменно завършваха с успех на елина, а Хачанов далеч не беше толкова прецизен, както в дебютните минути и допускаше множество неточности.

Всичко това позволи на миналогодишният финалист от Ролан Гарос да осъществи серия от 9 поредни гейма и изведнъж се оказа напред с 3:0 в решителната част. Тогава руснакът съумя да стабилизира изявите си на собствено подаване, но нямаше никакъв шанс да се справи с отличните начални удара на балканеца и крайната победа заслужено отиде в актива на фаворита.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас загуби първия сет, но спечели 9 поредни гейма и е 1/4-финалист в Рим! Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | карен хачанов | Обзори | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook