Циципас записа впечатляващ обрат над Шарди и е четвъртфиналист

от в 20:44 на 20.06.2019
В
Стефанос Циципас записа втора победа за деня и след 4:6 7:6(0) 7:6(4) елиминира Жереми Шарди в изключително драматичен мач на централния корт в Куинс.

През първата част Стефанос започна по-активно, опитвайки се да покаже, че иска да доминира в хода на срещата, ала съперникът му видимо не беше на това мнение и благодарение на агресивната си игра успя да отрази разкрилите се възможности, а именно Шарди бе първият, който се добра до пробив, след слаб гейм на съперника си. С този брейк, успявайки да се запази от допускането на пробив, Жереми затвърди позицията си на корта и  играеше доста по-уверено сравнение с началото на срещата, а спомогнат от грешки на Циципас, успя да извоюва сета.

Във втората част драмата беше огромна в самия край, защото след спокойните първи осем гейма до 4:4, първо Шарди проби, за да може да подава за мача, ала Стефанос съумя да се събере и спомогнат от сериозното напрежение върху опонената си се запази в срещата. Преди тайбрека обаче големият губещ беше Шарди, защото французинът имаше нови четири скрити мачбола, но така и не успя за втори последователен път да пробие. В крайна сметка обаче безкомпримисен Стефанос, не остави никакви шансове на Жереми в тайбрека и със 7:0 точки затвори този толкова критичен сет.

Решаващата част започна  много трудно за Шарди и той трябваше да се бори близо 14 минути за първото си подаване, докато отсреща Циципас хладнокръвмо успя да открие сметката си. Впоследствие обаче форхенд в аут на французина пред празен корт се оказа твърде фатален, защото му коства пасив от 15:40, който прерасна и в пробив след нова грешка от ракетата му.



И както нещата за французинът изглеждаха доста зле, а той седеше някак уморен на корта, изведнъж Циципас свали сериозно нивото си по време на собествените си подавания и допусна доста грешки, които позволиха на съперника му да изравни за 4:4. Все пак френския тенисист затвърди колебливите си изяви от този сет и за пореден път някак небрежно пропилявайки аванс от 40:15, позволи на поставения под номер 1 в Куинс да пробие, но все пак това не беше края на драмата. Спомогнат от хубав минаващ от бекхенд, както и двойна на Стефанос, Шарди за втори път в сета успя да навакса пробива си пасив, а напълно закономерно след две "нормални" подавания преминали без нови брейкове, се стигна до нов тайбрейк.



В дългия гейм Стефанос беше по-концентриран в началото и започна с хубави сервиси, а именно той и бе първият успял да нанесе решаващ минибрейк, спомогнат силно от намесата на мрежата. Двойна грешка на младия грък обаче върна нещата в изходна позиция, защото това позволи на Шарди да се върне в резултата. Все пак в крайна сметка Циципас показа малко повече характер, а Жереми се пропука за пореден път, за да може първият поставен да се поздрави с победата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас записа впечатляващ обрат над Шарди и е четвъртфиналист В

Коментари





Следвайте ни в Facebook