Циципас затвърди успеха си срещу Григор с трисетова победа и е 1/2-финалист в Мадрид!

от в 23:44 на 06.05.2022
Владислав Риждов

Несъмнено Стефанос Циципас е сред играчите, които демонстрират най-добра форма от началото на надпреварите върху червена настилка. Наскоро световният номер 5 защити успешно титлата си в Монте Карло, а през тази седмица продължава да показва висококачествен тенис и на Мастърса в Мадрид. Преди броени минути в битка между поставени състезатели Стефанос надигра Андрей Рубльов, за да се класира за втори пореден полуфинал на турнир от категория 1000 - 6:3 2:6 6:4.

Срещата започна по чудесен начин за гърка, който спечели седем поредни точки в началото, преди впоследствие да се откъсне напред с 2:0, оползотворявайки петата си възможност за пробив. Рубльов прекъсна серията на съперника си с първия си гейм в мача, но Циципас се приближаваше уверено към спечелването на откриващата част, провеждайки по убедителен начин своите подавания - 4:1. Руснакът постепенно подобряваше представянето си на корта и се придържаше близко в резултата, но не успя да създаде никакви проблеми на съперника си от ретур. С високия си процент успешни начални удари четвъртият в схемата лиши сета от каквато и да е интрига, за да открехне вратичката си към полуфиналите в испанската столица.

Рубльов започна достатъчно уверено втория сет и успя да притисне опонента си, но Циципас измъкна дебютното си подаване. С течение на времето обаче световният номер 8 продължи да набира инерция, докато непредизвиканите грешки при гърка значително зачестиха. Равенството все пак остана непокътнато до 2:2, преди поставеният под номер 6 да дочака момента си, в който да реализира пробив, и обратът бе налице. Рубльов си изгради комфортен аванс от 4:2, а до края не загуби нито гейм повече, което означаваше, че изходът от сблъсъка ще бъде решен в пълния му формат.

В решаващата част двамата продължиха да показват тенис от високо ниво. Циципас беше една идея по-стабилен от линията за начален удар за сметка на Рубльов, който трябваше да премине през два тежки сервис гейма, за да не допусне ранно изоставане, както стана в първия сет. Паритетът остана непроменен в голяма част от времето, преди в седмия гейм първата ракета на Гърция пръв да се докосне до шанс за брейк.

Руснакът обаче запази самообладание и измъкна подаването си за 4:3, но отговорът на Циципас бе достатъчно красноречив. Той спечели ответния си сервис гейм на нула, преди да нанесе решителен удар по съперника си, пробивайки го за 5:4. Сервирайки за мача, дойдоха и първите признаци на колебания у гърка, което означаваше, че Рубльов има две възможности за мигновен рибрейк. Циципас обаче също показа завидно хладнокръвие и разочарова противниковата страна на мрежата, за да вдигне триумфално ръце по пътя си към полуфиналите.



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас затвърди успеха си срещу Григор с трисетова победа и е 1/2-финалист в Мадрид! Владислав Риждов
Теми:  
андрей рубльов | атп | мастърс 1000 | обзор | стефанос циципас | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook