Циряк: Федерер е много по-талантлив от Надал и Джокович; той беше изобретател на корта

от в 07:53 на 21.08.2024
Калоян Соколов

Йон Циряк е на мнението, че никой в световния тенис не се е доближавал до таланта на Роджър Федерер. Румънският бизнесмен е една от най-противоречите фигури в спорта, като дълги години беше собственик на Мастърса в Мадрид.

Третият най-богат човек в Ръумъния нееднократно е изказвал мнение, че жените не слагат нищо на масата в тениса и трябва да са по-нископлатени от мъжете, а освен това често си е позволявал да обижда Серина Уилямс заради нейното тегло.

Милиардерът обаче е далеч по-снизходителен, когато става дума за звездите от ATP Тура и в скорошно интервю не скри симпатиите си към Федерер, когато определели като "изобретател в играта" и сложи в отделна категория спрямо всички останали.

"Не познавам Роджър толкова добре на лично ниво, но той винаги се е държал със страхотно уважение и ме е наричал "шефе". Федерер беше един от малкото, които не се оплакаха нито веднъж от синия клей, когато сменихме настилката в Мадрид за едно от изданията на надпреварата, а просто остави играта му да говори и спечели титлата. Той е в напълно отделно категория спрямо Джокович и Надал. Много по-талантлив е от тях. Този човек изобретяваше неща на корта, които дотогава не съществуваха. Физически винаги е изоставал с малко от двамата си големи съперници, но никога не бяхме виждали толкова прирордно надарен играч" - заявява Циряк.

Източник: Tennis Up To Date

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циряк: Федерер е много по-талантлив от Надал и Джокович; той беше изобретател на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | йон циряк | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook