Цонга изигра един от най-добрите си мачове през последните години, за да сломи Беретини в Париж!

от в 01:36 на 31.10.2019
В
Жо-Вилфред Цонга зарадва сънародниците си по трибуните в зала ,,Берси” в Париж с двусетова победа срещу един от най-добре представящите се тенисисти през сезона в лицето на Матео Беретини! След като в първи кръг във френската столица Жо отстрани Андрей Рубльов, днес бившият номер четири блесна с нов впечатляващ успех след крайното 6:4 6:3. В трети кръг той ще се изправи срещу Ян-Ленард Щруф.

Французинът върна феновете си към своите най-добри години; дланният удар на Цонга летеше с превъзходна острота, като ветеранът често намираше начини да залепи форхенда си по линиите от наглед невъзможни ситуации. Същевременно Жо се представяше и феноменално от защита, връщайки възможно най-много топки в отсрещното поле.



Целият този интензитет помогна на Цонга да започне вихрено двубоя с преднина от ранен пробив и аванс от 3:0 гейма. Макар че Беретини намери сили да достигне до паритет, впоследствие се стигне до нов подем в играта на французина, който при 5:4 се поздрави с нов спечелен гейм на ретур, за да поведе в сетовете.



35-тият в света умело комбинираше смъртоносните си изстрели от основната линия с елегантно завършване на разиграванията в близост до мрежата, като успеваемостта на представителя на домакините в по-предната част на корта бе внушителна.

Нищо не можеше да спре устрема на Жо-Вилфред, който при 3:2 реализира решителния пробив, който бе затвърден моментално. В крайна сметка французинът успешно сервира за спечелването на мача и след като дочака поредната грешка от бекхенда на Беретини зашеметяващата победа на Цонга стана факт!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цонга изигра един от най-добрите си мачове през последните години, за да сломи Беретини в Париж! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook