Цонга извоюва труден обрат срещу Рубльов; Пер също зарадва местната публика

от в 23:14 на 28.10.2019
В


Шампионът от 2008 - Жо-Вилфорд Цонга трябваше да прави обрат в първи кръг на тазгодишното издание на надпреварата в Париж, след като с 4:6 7:5 6:4 отстрани намиращия се в чудесна форма Андрей Рубльов. Така той спря и серията си от загуби на Мастърс турнирите в ATP календара, която продължава от повече от 2 години насам.



Руснакът изигра силна първа част, където въпреки слабо отиграване на смач при 15:30, все пак спомогнат от добрия си бекхенд се справи да вземе ранна преднина от пробив при 2:1. Така въпреки че плътният и дълбок форхенд на Цонга постепенно се развиваше все повече и повече и той благодарение именно на това и върна пробива си пасив, впоследствие отново серия от грешки за Жо-Вилфорд се оказа ключова и той предаде сета след 6:4.



През втората част двамата бяха силно равностойни, а шасновете за пробив като цяло липсваха, а Андрей се опитваше да бъде по-активния от дваамата пласирайки стахотни удари от дъното на корта, но отново бекхенда на Цонга играеше ключова роля и държеше французина в мача. Грешки на младия руснак обаче в самия край  наклониха везните в полза на Цонга и така трети сет щеше да реши изхода на срещата.

В решаващия сет Жо-Вилфорд започна по-добре успявайки да пробие рано-рано, ала въпреки комфортния аванс, играта му сериозно страдаше заради твърде многото му грешки. Все пак сервисът и слайса му го държаха напред в геймовете, а друг важен фактор "носещ" Цонга, бяха сънародниците му по трибуните. Французинът се оказа и далеч по устойчив под напрежение и така след като макар и отразвайки сериозно количество точки за пробив успя да се справи с това да затвори и този сет, а така и реализира обрат в срещата, с което счупи каръка си на Мастърс турнирите.

https://twitter.com/doublefault28/status/1188898683254910979?s=19

Беноа Пер също зарадва местната публика в Берси след като надделя над Дамир Джамхур с 7:5 6:4. Французинът беше много по-активен и мотивиран, а въпреки че не успяваше да бъде безпогрешен на корта, той все пак не допусна сериозни спадове и по този начин контролирайки срещата срещу босненеца.



Пер освен че през първия сет първо допусна да загуби пробива си преднина, впоследствие и беше освен че притиснат при 3:4 до стената, защото изоставаше с 0:40, то той трябваше и да отразява сетболове при 5:4, за да може след серия от 12 от следващите 14 точки все пак да поведе в сетовете. Във втората част той отново бе на косъм да изпусне преднината си, след като трябваше в 10-тия гейм, когато вече подаваше за срещата, да трябва да отразява общо 5 брейк шанса пред Джамхур, преди реално най-после да затвори срещата в своя полза.

https://twitter.com/TennisTV/status/1188883979040149504?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цонга извоюва труден обрат срещу Рубльов; Пер също зарадва местната публика В

Коментари





Следвайте ни в Facebook