Цонга с драматичен успех в Монпелие; Карлович отпадна

от в 12:20 на 05.02.2019
В
Жо-Вилфред Цонга изкова драматичен успех срещу сънародника си Юго Умбер след 3:6 7:6 6:4.

За Цонга това бе първи двубой от загубата му в Мелбърн в двубоя срещу Новак Джокович и това ясно си личеше в началото на днешния мач.

Жо-Вилфред нямаше никакъв ритъм в играта си, а това позволи на по-младият от двамата французи да реализира брейк и макар Цонга да имаше не малко възможности да се върне в резултата, първият сет отиде в смеъката на Юмбер.

Втората част протече абсолютно раностойно и след няколко пропилени брейкбола в хода й, напълно логично се стигна до тайбрек в който опитът надделя и се стигна до решаващ сет.

В него Цонга повиши неимоверно нивото си на сетвиране и в същото време се възползва от спада на съперника си в едно от неговите  подавания с което си извоюва успеха.

В друг мач от програмата на турнира Марсел Гранойерс спря отлично представящия се през сезона досега, Иво Карлович след три тайбрека.

Хърватинът отново се отчете с огромен брой директни точки от сервис, но не можа да се възползва от двете си точки за пробив в хода на срещата, които бяха и единствените такива в хода на двубоя.

Испанецът определено може да бъде доволен от тази си победа, тъй като играта в открито не е неговата най-голяма сила, но Марсел прояви страхотен характер след като се върна от 0:3 точки в решителния дълъг гейм и така си подпечата мястото във втория кръг на надпреварата. 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цонга с драматичен успех в Монпелие; Карлович отпадна В

Коментари





Следвайте ни в Facebook