Цонга се справи с коравия Грийкшпор и уреди сблъсъка на шампионите срещу Медведев

от в 18:48 на 14.02.2019
В
Жо-Вилфрид Цонга се справи със съпротивата на местния любимец, отстранил изненадващо Карен Хачанов, Талон Грийкшпор със 7:6(5) 6:1. По този начин французинът организира изключително любопитен четвъртфинал в Ротердам, където той ще се изправи срещу Даниил Медведев, отстранил Фернандо Вердаско по-рано днес. Това ще бъде истински сблъсък между шампиони, защото и двамата спечелиха по един турнир през изминалата седмица - Цонга спечели този в Монпелие, а Медведев - надпреварата в София.

Началото на срещата премина изцяло под контрола на сервиращите, като Цонга бе тенисистът, който трябваше да преминава през повече равенства в сервис геймовете си, но все пак до възможности за пробив не се стигаше, докато подаванията на холандеца вървяха абсолютно безметежно.

Като цяло Грийкшпор впечатляваше с играта си и на свой сервис умело диктуваше точките с форхенда си, като често приключваше точките след впечалтяващи излизания на мрежата. Французинът, от своя страна, не можеше съвсем да се наложи над съперника си, но мощният му дланен удар все пак го опазваше от неприятни изненади в подаванията му.

Резултат с изображение за griekspoor rotterdam 2019

Двамата вървяха гейм за гейм до 6:5, когато ръката на холандеца трепна и той изостана с 15:40, като това бяха и първите брейкболи в целия мач. И двата сетбола обаче бяха заличени след дръзка игра на Талон, който в тези критични моменти реализира два бзепощщадни форхенд уинъра. Нови две точки в негова полза означаваха, че първият сет ще трябва да се реши в тайбрек.

Представителят на домакините не съумя да се възползва от инерцията, която бе набрал, и набързо изостана с 0:4 и два минипробива в дългия гейм. Цонга тогава обаче допусна непредизвикана грешка, а холандецът впоследствие взе двете си точки на сервис, приближавайки се максимално близо до опитния си противник.

Резултат с изображение за tsonga rotterdam 2019

Все пак след хубав сервис и светкавичен форхенд уинър по правата Жо си издейства нови три сетбола. Първите два бяха заличени след нови впечатляващи изпълнения от ракетата на холандеца, но при петия си сетбол, вече на свой сервис, французинът демонстрира богатия си опит и пласира неспасяем първи сервис в полето, с което реално пречупи младия си опонент.

Във втория сет съотношението на силите бе съвсем различно и макар Грийкшпор да спечели първия си сервис гейм, това бе последното, до което той се добра в този мач, а Цонга скоростно размаза съперника си за 22 минути, давайки му само осем точки в частта.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цонга се справи с коравия Грийкшпор и уреди сблъсъка на шампионите срещу Медведев В

Коментари





Следвайте ни в Facebook