Цветана Пиронкова: Нямам търпение да играя срещу Серина, ще дам всичко от себе си

от в 12:53 на 08.09.2020
Марк Хаджижеков
Цветана Пиронкова говори на пресконференция, след като за първи път в кариерата си се класира на четвъртфиналите на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. Българката сподели очакванията си от мача срещу Серина Уилямс утре, с какво я е променило майчинството и какво е коригирала в играта си.

Цвети, която на 13 септември ще навърши 33 години, показа уважение към следващата си опонентка, триумфирала 23 пъти на турнири от Големия шлем.

„Чака ме труден мач. Играх няколко пъти срещу Серена. Не съм спечелила срещу нея до днес. Да играеш срещу такъв шампион, такава легенда на тениса, очевидно е огромна чест. Наистина очаквам с нетърпение този мач, защото знам, че усещането ще бъде много специално. Да, ще се опитам да дам всичко от себе си и нямам търпение“, заяви Пиронкова, като добави, че тепърва ще мисли върху тактиката за предстоящия двубой.

До момента двете са играли четири пъти, като активът на пловдивчанката е два спечелени сета, но последната среща е била през 2015 година. Цвети, Уилямс и Виктория Азаренка пренаписаха историята, след като за първи път в турнир от Големия шлем три майки са на четвъртфинал.

Българката обясни върху какво е работила най-много преди завръщането си след майчинството.

„Когато започнах да играя отново, имах около осем месеца до първия ми турнир – тук, в Ню Йорк. Работих по много, много неща. Обърнах специално внимание на моя сервис. Очевидно и на ударите ми от основната линия.

Психически за мен сега е много различно, защото, както споменах в предишните дни, всъщност не си оказвам толкова голям натиск. Най-много се наслаждавам на играта и вярвам, че това е основният смисъл на тениса.

Да, мисля, че цялата тази работа наистина се отплати. Имам и кондиционен треньор, фитнес треньор, с когото съм работила много. Така че да, предполагам, че това дава резултат (усмихва се)“, разказа още Цветана.

Пиронкова призна, че раждането на нейния син Александър е променило много живота ѝ, но също така е помогнало да надгради играта си.

„Всичко в майчинството, предполагам, че ми е помогнало. Очевидно ставаш различен човек. Вече не се фокусирате толкова много върху себе си, а основно върху детето ви. И със сигурност това е хубаво нещо (усмихва се). Станах много по-организирана и имам по-голяма психическа устойчивост“, допълни Цветана Пиронкова.

Източник: bnr.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цветана Пиронкова: Нямам търпение да играя срещу Серина, ще дам всичко от себе си Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook