Да играеш със Синер не е за всеки: Дрейпър повърна 2 пъти на корта и се разпадна физически (видео)

от в 10:51 на 07.09.2024
Калоян Соколов

Да се изправиш срещу Яник Синер към момента е едно от най-трудните неща в професионалния спорт и далеч не е достатъчно просто да играеш много добър тенис. В това от първо лице се убеди Джак Дрейпър, който правеше всичко по силите си, за да остане равностоен на световния номер едно в полуфиналния им двубой на US Open, но британецът трябваше да плати висока цена заради положените свръхусилия.

22-годишният тенисист видимо все по-трудно се държеше в дългите разигравания и се опитваше всячески да ги съкращава по време на втория сет, само че неговият съперник се защитаваше по брилянтен начин и не даваше нищо даром на финалиста от Sofia Open. Така се стигна до осмия гейм, който се превърна в поредната маратонски битка между двамата, като шансовете идваха и си отиваха пред всеки един от тях, а организъмът на световния номер 25 не издържа на всичко това и той повърна на корта.

Съдията на стола му предложи играта да бъде спряна за малко, но Дрейпър постъпи коректно към Синер и реши веднага сам да изчисти мръсотията, след което продължи да се бори с всички сили.

Левичарят дори достигна до тайбрек, сами че там беше напълно надигран от фаворита и изглежда тогава тялото му напълно се предаде, защото ситуацията се повтори, а Дрейпър нямаше никакви физически сили да остане равностоен до края на мача на топ поставения, който не свали темпото нито за миг и продължи в безмилостния си стил към финала на турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Да играеш със Синер не е за всеки: Дрейпър повърна 2 пъти на корта и се разпадна физически (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | видео | джак дрейпър | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook