Да изпълниш лоб в полет: Тенисист сътвори невиждан удар на Аустрелиън Оупън (видео)

от в 21:46 на 24.01.2023
Мирела Николова

Двубоите на двойки често остават извън светлината на прожекторите, но динамичните размени при тандемите дават предпоставки за множество впечатляващи изпълнения, на които трудно бихме могли да станем свидетели в надпреварите поединично. През годините сме виждали не един и два пъти някой играч да се хвърля с плонж на корта, за да достигне до дадена топка, но в неделния ден Николас Бариентос сътвори нещо невиждано, за което дори самият Борис Бекер би му завидял.

Единият от мачовете от третия кръг в турнира на двойки противопостави едни срещу други Бенжамен Бонзи/Артур Риндеркнех и Николас Бариентос/Ариел Бехар. Двата тандема направиха изключително оспорван двубой, продължил повече от 2 часа и половина и завършил в полза на френския тандем, който се поздрави с крайния успех след обрат с 6:7(5) 6:3 7:6(2).

Не резултатът обаче бе акцентът във въпросната среща, която непременно ще бъде запомнена с несравнимото отиграване на Бариентос. При резултат 6:5 в третия сет колумбиецът бе принуден да покрие значителна част от корта, за да удържи атаката на съперниците. В хода на разиграването той показа борба за всеки сантиметър от корта, като в края съумя да отиграе топка от наглед невъзможна позиция, хвърляйки се самоотвержено на земята. Още по-впечатляващото в случая е ударът, който се получи, а именно лоб, от който съперниците останаха изненадани и не успяха да отиграят, изпращайки топката в средата на мрежата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да изпълниш лоб в полет: Тенисист сътвори невиждан удар на Аустрелиън Оупън (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook