Да надиграваш световния номер 1 със сервиси отдолу: Гаел Монфис в главната роля

от в 02:25 на 15.03.2022
Калоян Соколов

Гаел Монфис не беше надигравал световен номер едно, откакто изненадващо триумфира над Рафаел Надал на надпреварата в Доха, но днес французинът прекъсна тази негативна серия и се поздрави с нов успех над настоящ лидер в подреждането на ATP. Ла Монф показа най-доброто от себе си във втората половина на двубоя си срещу Даниил Медведев от третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс, а топ поставеният за пореден път затвърди впечатлението колко некомфортно се чувства на кортовете в Калифорния и закономерно допусна поражение.

Истината е, че нищо не предполагаше подобен развой на събитията, имайки предвид как московчанинът спечели първия сет и беше на път да пробие във втория, докато ветеранът страдаше сериозно на собствен сервис и допускаше купища двойни грешки. Това накара Монфис да промени коренно тактиката си и неговото отчаяние го принуди да използва начален удар изпълнен отдолу, което сработи неочаквано добре и руснакът изобщо не може да отиграе ретура си, защото топката придоби много силно странично въртене и почти не отскочи от корта.

Впоследствие парижанинът изравни силите на корта и скоро достигна до сетбол в своя полза, с който да вкара мача в решителен трети сет. Тогава френският шоумен отново заложи на същия тип подаване, чийто ефект се оказа стопроцентов, тъй като последва мигновена грешка на Медведев и по този начин 26-ият в сета постла пътя си към постигането на един от най-знаменитите си обрати някога.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да надиграваш световния номер 1 със сервиси отдолу: Гаел Монфис в главната роля Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | даниил медведев | индиън уелс | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook