Да направиш уинър без ракета в ръцете: Бублик сътвори тенис аномалия на корта в Монреал (видео)

от в 16:54 на 08.08.2024
Калоян Соколов

Александър Бублик за пореден път показа защо е един от най-обичаните професионални тенисисти. Казахстанецът винаги се е вълнувал повече от това да направи шоу за публиката, отколкото да спечели даден мач, а усмивката му рядко слиза от лицето на корта. Вчера големият тенис шоумен се оказа в много неблагоприятна позиция в двубоя си срещу Бен Шелтън, в който изостана със 6:7 2:5 и скоро пред 11-ия поставен се откриха 3 поредни мачбола.

Тогава Бублик реши да зарадва феновете по трибуните с поредната си нестандартна проява и хвърли ракетата си към топката, тъй като тя беше твърде далеч от него и световният номер 25 на практика нямаше никакви шансове да достигне до късата топка на своя съперник. Това отчаяно изпълнение обаче всъщност се увенча с успех и не само се стига до удар по топката, но и се получи неспасяема контра къса, въпреки че ракетата беше напуснала ръцете не своя притежател.

Проблемът за Саша се криеше в обстоятелството, че изпълнението завърши с оплитане на ракетата в мрежата и съответно нямаше как тази точка да бъде отсъдена в негова полза и така разиграването завърши в пола на американеца, с което беше сложен финал на мача. Впоследствие пък двойковите партньори се поздравиха много топло на мрежата и видимо не можеха да повярват какво отиграване беше сътворил Бублик, като Шелтън дори прикани зрителитете за допълнителни аплодисменти, а доброто настроение струеше от двамата играчи.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Да направиш уинър без ракета в ръцете: Бублик сътвори тенис аномалия на корта в Монреал (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | бен шелтън | видео | любопитно | монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook