Да останеш със слушалки по време на химна: Артур Фис си навлече гнева на цяла Франция

от в 08:04 на 11.09.2024
Калоян Соколов

Артур Фис понесе сериозни критики за поведението си по време на вчерашния двубой от груповата фаза на Купа "Дейвис" между Франция и Австралия. 20- годишният тенисист едва за втори път в своята кариера имаше възможност да играе за своята страна в най-голямата отборна надпревара в тениса, а надали скоро неговите сънародници ще искат да го видят отново в селекцията на капитана Пол-Анри Матьо.

Причината е, че Фис остана със слушалки по време на изпълнението на "Марсилезата", което сериозно възмути известния тенис журналист Хосе Моргадо и той сподели как вижда подобно нещо за първи път. Това предизвика лавина от негативни реакции в социалните мрежи, след като някои от френските фенове заявиха как шампиона от Хамбург би трябвало да се срамува от поведението си и настояха той да бъде санкциониран под някаква форма.

Световният номер 25 пък не можа да се реваншира за грешката си и с представянето си на корта, защото беше победен от Танаси Кокинакис със 7:6(4) 7:6(3), а в крайна сметка Австралия се наложи с 2:1 победи и за Франция класирането към финалите в Малага изглежда почти невъзможно, имайки предвид, че тепърва "петлите" ще се изправят срещу Испания, в чиято селекция фигурира името на Карлос Алкарас.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Да останеш със слушалки по време на химна: Артур Фис си навлече гнева на цяла Франция Калоян Соколов
Теми:  
atp | артур фис | купа дейвис | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook