Да откриеш, че няма да играеш на US Open: Френски тенисист стана жертва на онлайн измама

от в 14:53 на 21.08.2024
Елеонора Александрова

Началото на US Open е само на четири дни разстояние, а след броени дни ще разберем кои квалификанти ще се класират за основната схема на четвъртия "мейджър" турнир през сезона.

Точно по време на квалификациите обаче избухна скандал, чиято жертва стана световният номер 296 Жул Мари, който беше втора резерва сред квалификантите. 32-годишният тенисист е получил имейл от предполагаем профил на US Оупън, в който пишело, че той ще участва в пресявките, вследствие на отказване на португалеца Енрике Роша, но това всъщност се е оказало хакерска атака.

След като разбрал за тази новина, французинът се е свързал с организаторите на надпреварата, за да потвърди участието си, ала последвалият отговор е бил изключително разочароващ за него, понеже въпросният имейл е бил онлайн измама и Енрике Роша по никакъв начин не се е отеглял от състезанието.

Самият французин сподели в социалните медии, че възнамерява да подаде жалба срещу виновника в съда, който се е опитал да му спогоди същия номер на Уимбълдън, но тогава Мари е реагирал своевременно и не е "клъвнал на въдицата". Това е сериозен финансов удар за французина, който се е надявал да получи 25-те хиляди долара за участие в пресявките, но сега ще си тръгне от Ню Йорк с празни ръце.

Източник: Punto De Break 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Да откриеш, че няма да играеш на US Open: Френски тенисист стана жертва на онлайн измама Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | жул мари | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook