Да отнемеш първи сервис след 4 часа игра: Адел Нур показа липса на такт спрямо Джокович и тениса (видео)

от в 15:23 на 02.06.2024
Калоян Соколов

Адел Нур определено вече няма да бъде сред любимите съдии на стол за феновете на Новак Джокович. Египтянинът се намеси изключително неуместно в петия сет на срещата между сърбина и Лоренцо Музети от третия кръг на Ролан Гарос, след като даде предупреждения на сърбина за просрочването на времето и му отне правото на първи сервис.

Въпросната ситуация се разигра в първата точка на 5-ия гейм, когато Джокович тъкмо беше пробил след епично разиграване от дъното на корта, а двамата играчи трудно си поемаха въздух към онзи момент на тяхната битка, която вече продължаваше над 4 часа.

Нур обаче по никакъв начин не оцени момента и действа по-скоро като робот, изключвайки всякакъв човешки фактор и в крайна сметка даде второто си предупреждения от подобен характер в мача на сърбина и така той трябваше да започне разиграването с втори сервис. Джокович пък видимо беше шокиран от този факт и пристъпи към стола на египтянина, за да му сподели следното:

"Правиш точното нещо според правилника, но наистина не мога да проумея как не разбираш какво се случва в момента на корта" - гласеше обръщението на 3-кратния шампион към египтянина.

Самият Музети също видимо остана крайно несъгласен с решението на арбитъра и действа изключително спортсменски, предлагайки на своя съперник все пак да изпълни първи сервис, но Нур държеше на своето и не позволи това да се случи, с което си "спечели" сериозна доза напълно заслужени освирквания, а Джокера просто застана на линията за начален удар и спечели следващото разиграване с лекота.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да отнемеш първи сервис след 4 часа игра: Адел Нур показа липса на такт спрямо Джокович и тениса (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | лоренцо музети | любопитно | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook