Да победиш 2 шампионки от Шлема в рамките на 24 часа: Гарсия направи нов подвиг и изхвърли Гоф

от в 10:05 на 26.03.2024
Калоян Соколов

Каролин Гарсия изживява една от най-прекрасните седмици в своята тенис кариера. Бившата шампионка от WTA финалите се намираше в труден период през последната една година и изглеждаше, че е напът да загуби мястото си в топ 30, но всичко се промени с началото на надпреварата в Маями и победата над нашата първа ракета - Виктория Томова. Този успех даде началото на един мечтан рейд за французойката, която се класира за 1/4-финалната фаза на турнира за пръв път в своята кариера и то след победи над две шампионки от Големия шлем в рамките на 24 часа.

Вчера някогашната номер четири отстрани Наоми Осака, а тази нощ разочарава домакините, елиминирайки действащата носителка на трофея от US Open - Коко Гоф. Така пред Гарсия се открива отличен шанс да влезе във финалната четворка на състезанието, тъй като в следващия кръг ще премери сили с непоставената Даниел Колинс, която се намира  много далеч от най-добрата си форма.

Мачът стартира бляскаво за по-нискоранкираната състезателка, която експоатираше умело по-слабата страна на Гоф и непрекъснато търсеше нейния форхенд. 20-годишната тенисистка пък определено не чувстваше топката максимално добре и пресилваше с много своите удари, като логично Гарсия се откъсно напред с 3:0 гейма и запази аванса си до края на откриващия сет.

Гоф обаче нямаше никакво намерение да се предава и влезе в серия от пет последователно спечелени гейма, като дори спокойно можеше да "върже геврек" на своята съперничка, но световната номер 27 отрази сетбол и се разписа в резултата. Това само отложи неизбежното, защото американката спечели следващото си подаване на нула и вкара мача в решителна част, където наглед шансовете изглеждаха на нейна страна.

Противно на логиката, то имахме повторение на сценария от първия сет и французойката взе аванс от 3:0, а накрая узакони своята победа с реализирането на още един пробив и заслужено елиминира местната звезда от битката за титлата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да победиш 2 шампионки от Шлема в рамките на 24 часа: Гарсия направи нов подвиг и изхвърли Гоф Калоян Соколов
Теми:  
wta | каролин гарсия | коко гоф | маями | наоми осака | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook