Да победиш детския си герой: 21-годишният Дрейпър надви Мъри в британското дерби на ИУ

от в 06:26 на 14.03.2023
Калоян Соколов

Джак Дрейпър несъмнено е един от най-талантливите играчи в ATP Тура и почти всички негови колеги се обединиха около мнението, че именно той ще е играчът с най-сериозен пробив през 2023-та. Младокът имаше отличен старт на сезона и достигна до полуфиналите в Аделаида, а впоследствие изигра много силен двубой срещу Рафаел Надал в откриващия кръг на Аустрелиън Оупън, но получи травма в края на въпросната среща и му се наложи да отсъства за близо два месеца от кортовете.

Това обаче изглежда по никакъв начин не е повлияло на Дрейпър, който изглежда в превъзходна форма по време на Мастърса в Индиън Уелс и днес съумя да надиграе детския си герой Анди Мъри - 7:6(6) 6:2. Младокът устоя на натиска от страна на бившия номер едно в края на първия сет и оттам насетне беше безкомпромисен, за да си гарантира осминафинален сблъсък с топ поставения Карлос Алкарас, когото беше много близо да надиграе при единствения им сблъсък досега.

Началото беше значително по-добро за левичаря, чиито плоски удари често оставяха Мъри без възможност за противодействие. Ветеранът постоянно беше поставян под натиск и в крайна сметка той допусна решителна двойна грешка в третия гейм, която донесе първи пробив в полза на Дрейпър.

Световният номер 55 продължи да играе на много високо ниво и имаше шанс да удвои аванса си, само че двукратният олимпийски шампион промени коренно стратегията си и изведнъж той се превърна в агресора на корта. 35-годишният състезател използваше всеки един удобен шанс да ускори топката и се насладихме на някои страхотни бекхенди по правата от неговата ракета, а съвсем скоро сър Анди вече водеше с 6:5 гейма.

Това далеч не беше всичко, защото трикратният шампион от Шлема се сдоби със сетбол, но младокът отреагира с топовен сервис и докара нещата до тайбрек, където от самото начало водеше в точките и макар в един момент да изпусна инициативата, то накрая затвори частта в своя полза, пласирайки шестия си ас в срещата.

Началото на втория сет се забави, защото Дрейпър взе медицински таймаут, само че изглежда този негов ход беше по-скоро с превантивна цел и Мъри не изкопчи никакви дивиденти от създалото се положение. Бившият водач в световната ранглиста даже сам започна да изпитва известни физически трудности и на няколко пъти се хвана за крака, а по-младият играч не прояви никаква милост и влезе в серия от четири поредно спечелени гейма, за да си осигури място в следващия кръг на надпреварата.

Самият поздрав между двамата британци пък беше изключително топъл, като съдържаше приятелска прегръдка и Джак не скри в последвалото си интервю на корта, че именно неговият днешен съперник го е вдъхновил за пръв път да хване ракета и се чувства невероятно щастлив да сподели корта с него и на всичкото отгоре да го победи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да победиш детския си герой: 21-годишният Дрейпър надви Мъри в британското дерби на ИУ Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | джак дрейпър | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook