Да приемаш неприятностите с усмивка: Джокович се надсмя над своята депортация

от в 21:06 на 17.01.2022
Калоян Соколов

Депортирането на Новак Джокович се превърна в главната световна новинарска тема през последните 24 часа, като хора от най-различни сфери коментираха до колко е било правилно решението на австралийското правителство, което реши да анулира визата на сърбина и по този начин да го лиши от възможност за участие на предстоящия Аустрелиън Оупън. Така световният номер едно ще трябва да почака за нов шанс да се превърне в най-успешния тенисист в историята досега, завоювайки 21-ва титла от Големия шлем.

Самият Джокович сподели разочарованието си от съдебното решение в негова вреда, но впоследствие демонстрира традиционното си чувство за хумор и нагледно показа силата на своя дух. Ноле взе участие в поредицата "Познайте кого", чието снимане е изцяло с развлекателна цел и неин водещ е комикът Анди Лий. Австралиецът провежда тази рубрика вече няколко години по време на Аустрелиън Оупън, подлагайки най-добрите тенисисти на игра с въпроси и отговори. Лий застава в пряк сблъсък със съответния спортист, а двамата съперници имат пред себе си картички със снимките на различни известни личности.

Всеки участник тегли една от приготвените снимки при началото на играта и трябва да задава такива въпроси към опонента си, чрез които да разкрие самоличността на изтегленото от него изображение. Въпросното предизвикателство беше прието и от Джокера, който се включи в предаването точно преди да се качи на своя полет обратно към родината.

Самата сценка е напълно режисирана, като водещият директно попита сърбина дали е човек, чиято виза за пребиваване в Австралия е легитимна. Джокера с усмивка даде отрицателен отговор, което помогна на комика веднага да познае, че става дума за самия му противник в съревнованието и спечели скоропостижно играта. Победителят обаче не спря дотук и не пропусна да отбележи как това е нова загуба през седмицата за Джокович, намеквайки за скорошния му съдебен неуспех, а това преля чашата на търпение за балканеца и той обърна масата в яростта си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да приемаш неприятностите с усмивка: Джокович се надсмя над своята депортация Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди лий | Аустрелиън Оупън | забавно | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook