Да разбиеш шампиона за 45 минути: Щруф изнесе открит урок на Руне и му върза "геврек" в Мюнхен

от в 17:33 на 20.04.2024
Калоян Соколов

Турнирът в Мюнхен вече ни предложи редица странни събития, но пролетният снеговалеж изглежда като напълно нормално явления спрямо днешното развитие на 1/2-финала между местния любимец Ян-Ленард Щруф и Холгер Руне. Турнирът е много специален за датчанина, който именно в Бавария завоюва своята първа ATP титла през 2022-ра, а впоследствие я защити успешно на следващата година. Серията на 20-годишния тенисист обаче не просто приключи, а беше разбита на пух и прах от германеца, който вероятно е най-добрият тенисист без спечелен трофей в ATP Тура - 6:2 6:0.

Щруф се нуждаеше от едва 44 минути игра, за да разгроми втория поставен и така утре ще има възможност за четвърти път в кариерата си да излезе в спор за спечелване на титла от ATP състезание. Германецът беше надигран в спора за трофея на същия турнир от Николоз Басилашвили преди точно 3 години, а безспорно неговото най-голямо постижение дойде през миналия сезон, когато стана подгласник на Мастърса в Мадрид, отстъпвайки на Карлос Алкарас в сблъсъка за титлата.

Самият мач изобщо не предвещаваше да има подобна разгромна развръзка, защото двамата бяха абсолютно равностойни в самото начало и младокът дори пръв имаше възможност да пробие и да поведе с 3:2. Това обаче се оказа всичко положително за бившия шампион от Мастърса в Париж и 33-годишният ветеран влезе в серия от 10 поредни спечелени гейма, за да нанесе на датчанина една от най-тежките загуби в неговата кариера, като някогашнят номер 21 отпусна едва 6 точки на съперника си в хода на втория сет.

Съперник на Щруф във финала ще бъде Тейлър Фриц, който се справи със съпротивата на друг бивш шампион в турнира, а именно Кристиан Гарин - 6:3 6:4. Третият поставен влезе като резерва в основната схема, защото беше подал заявка за участие твърде късно и изглежда съдбата му се усмихна тъкмо навреме, защото той прекъсна серията си от 3 последователни поражения и утре ще има шанс да завоюва осмата си титла в ATP Тура и дебютната такава на клей, а досега двамата с Щруф са си разменили по една победа в тяхното съперничество.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Да разбиеш шампиона за 45 минути: Щруф изнесе открит урок на Руне и му върза "геврек" в Мюнхен Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | тейлър фриц | холгер руне | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook