Да се откажеш една точка преди края на мача: Гастон се отчете с нова неспортсменска проява

от в 09:53 на 30.07.2023
Калоян Соколов

Юго Гастон отново попадна под прожекторите по грешните причини. Световният номер 92 изоставаше с 2:5 гейма в решителния сет на двубоя си от Чаланджъра с Верона срещу Марко Трунхелити, а впоследствие аржентинецът си осигури три поредни мачбола.

Гастон обаче нямаше никакво намерение да остане дори за само още една точка на корта и реши да прекрати участието си в мача, въпреки че не беше показал никакви признаци на физически дискомфорт на този етап от сблъсъка.

Това не само е неуважителен акт спрямо съперника, но е и много дискусионна ситуация, защото залозите за дадената среща не биват изплатени, когато се стигне до отказване на някой измежду играчите, а определено поведението на французина е повече от съмнително, имайки предвид как той решава да се предаде в последния възможен момент.

Въпросната постъпка на Гастон разгневи множество фенове на играта, които настояват за неговото изваждане от професионалния тенис и тепърва предстои да разберем дали ATP ще разследва случилото се на турнира във Верона. Припомняме ви, че бившият 1/4-финалист от Мастърса в Париж трябваше наскоро да заплати най-голямата глоба в историята на тениса, защото се опита да хитрува в двубоя си с Борна Чорич в Мадрид и нарочно изпусна топка от джоба си, виждайки как ще загуби въпросното разиграване.

Тогава 22-годишният състезател се раздели с цели 144 хиляди долара от сметката си, което беше повече от спечелените му средства през целия сезон, а сега няма да е изненадващо, ако санкциите бъдат още по-сериозни.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Да се откажеш една точка преди края на мача: Гастон се отчете с нова неспортсменска проява Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook