Да се размениш с подавач по време на мач от Мастърс турнир: Бублик може да си го позволи (видео)

от в 01:34 на 08.04.2024
Калоян Соколов

Александър Бублик вече със сигурност брои дните до края на клей сезона, макар че той започна само преди броени часове за него. Казахстанецът се намира в най-добрата си форма през своята кариера, като спечели титлата на турнира в Монпелие, а впоследстви игра финал в Дубай, което му позволява към момента да заема рекордната си 18-та позиция в световната ранглиста.

Всичко това обаче губи значение, когато Бублик трябва да стъпи върху червената настилка, която ненавижда и в миналото е споделял кка изобщо не тренира за турнирите на клей и се движи като слон върху настилката. Вчера световният номер 18 ни показа най-скандалното от своя пъстър характер и изобщо не се вложи в двубоя си от откриващия кръг на Мастърса в Монте Карло срещу Борна Чорич, в който загуби с 1:6 1:6 за точно 65 минути игра.

Чорич имаше серии от по 5 спечелени гейма и в двата сета, а така взе реванш за поражението, което му беше нанесено от казахстанеца на финала в Монпелие. По този начин хърватинът си осигури среща с Ян-Ленард Щруф в следващия кръг, след като 26-ият в света осъществи фамозен обрат над Себастиан Баез, наваксвайки пасив от сет и 2:5 гейма.

Отчаянието на Бублик пък ни донесе поредния много забавен момент на корта с негово участие. Много пъти на демонстративни мачове сме виждали как играчите дват своята ракета на подавачите на топки и се стига до размяна на местата, но това със сигурност е прецендет в среща от сериите "Мастърс". 

"Искаш ли да играеш"? - гласеше въпросът на тенисиста към едно от момичетата, което подаваше топките и много скоро младата дама се оказа с ракета в ръка и беше готова да сервира срещу Борна Чорич, докато публиката я окуражаваше бурно. В крайна сметка напрежението не понесе на момичето и то допусна двойна грешка, което го накара да върне ракетата на своя притежател, а той я поздрави сърдечно.

В крайна сметка шампионът от Монпелие спечели въпросното си подаване на старта на втория сет, но оттам насетне не взе нито гейм повече и набързо трябваше да се сбогува с надпреварата в Княжеството.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Да се размениш с подавач по време на мач от Мастърс турнир: Бублик може да си го позволи (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | любопитно | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook