Да си надигран, но до спечелиш с 2:0: Синер взе реванш от Шелтън и постигна рекорд в Шанхай!

от в 08:33 на 09.10.2024
Калоян Соколов

Яник Синер взе реванш от Бен Шелтън за поражението, което му беше нанесено от него на същата фаза на Мастърса в Шанхай през миналия сезон и така за първи път се класира за 1/4-финалите на Мастърса в китайския мегаполис.

Световният номер едно имаше само един брейкбол в хода на целия мач, докато неговият съперник разполагаше с цели седем, но италианецът беше железен под напрежение, като не загуби нито веднъж подаването си в хода на двубоя и се наложи с крайното 6:4 7:6(4) за 1 час и 28 минути игрово време.

По този начин топ поставеният вече има преднина от 4:1 в преките си двубои с миналогодишния шампион в Токио и в спор за място в 1/2-финалите ще премери сили с един измежду Стефанос Циципас и Даниил Медведев.

Срещата започна много положително за младия американец, който изглеждаше готов за втора поредна година да сътвори сензацията срещу световния номер едно. Шелтън се възползваше от твърде дефензивната позиция на Синер и го матираше умело с отлично изпълнени къси топки, а първите точки за пробив дойдоха именно пред по-нискоранкрания тенисист.

Топ поставеният обаче не му даде никакви шансове, пласирайки два неспасяеми сервиса и изчака своя момент, който дойде при 4:4 гейма. Тогава американецът не можа да завърши успешно своята атака в близост до мрежата и така му се наложи да отразява точка за пробив, само че допусна бърза грешка в следващото разиграване и за шампиона от US Open не представляваше проблем да сложи точка на спора в откриващия сет при собствено подаване.

14-ият поставен продължаваше да е отговорен за всичко по-интересно на корта във втората част и категорично имаше игрово преимущество спрямо своя съперник, като отново точките за пробив се заредиха пред него.

Синер обаче съумя веднъж да се върна от 15:40, а след това направи същото от 0:40, като Шелтън единствено може да съжалява за един пропуснат ретур на втори сервис, защото всичко останало бяха асове от ракетата на южнотиролеца.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, където аутсайдерът спечели първата точка, но оттам насетне италианецът имаше пълен контрол над събитията на корта и смяната на полетата дойде при 5:1 в негова полза. Скоро водачът в световната ранглиста разполагаше с 5 поредни мачбола и още при първия си шанс сложи точка на спора.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Да си надигран, но до спечелиш с 2:0: Синер взе реванш от Шелтън и постигна рекорд в Шанхай! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бен шелтън | Обзори | шанхай | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook