Да си припомним: Топ 5 забавни момента на Григор Димитров извън корта

от в 14:08 на 24.01.2021
Мирела Николова

„Съперници на корта, приятели извън него“ е израз, който е доста характерен за тениса – джентълменски спорт, в който омразата и лошото отношение между играчите са рядкост. Това обуславя множество приятелски взаимоотношения и е причина за не един и два забавни момента извън корта. Българската звезда Григор Димитров също не прави изключение, затова нека заедно да си припомним някои от най-колоритните и запомнящи се случки с участието на първата ни ракета!

5. Музикалният талант на Григор в Outside The Ball

Гришо нееднократно е споделял, че е огромен фен на нашумялата в края на миналия век момчешка банда Backstreet Boys и през 2015 г. във видео за известния тенис сайт Outside The Ball той получи възможност да покаже своите певчески и танцови умения в компанията на чаровната водеща Мейлин Рейми. Двамата заедно изпълниха част от парчето The Call на любимата група на българина, а от изданието дори отбелязаха, че ако се сформира музикална банда от тенисисти, нашето момче задължително трябва да бъде включено.

4. Най-необичайното интервю на Гришо

През 2017 г. след победата си в груповата фаза на Nitto ATP Finals на Григор му се наложи да проведе едно необичайно интервю с меко казано странни въпроси. Зад кадър беше Райън Харисън, който подаваше провокативните питания на водещия, а Димитров беше до голяма степен объркан, след като му бе съобщено, че не е успял да се класира за полуфиналите на надпреварата, макар че мястото му там беше вече сигурно. Американецът продължи с колоритните въпроси, питайки в кой етап от живота си най-добрият ни тенисист е избрал да се отдаде на спорта, вместо да стартира кариера като модел. Музикалната дарба на нашето момче беше замесена и тук, след като водещият го накара да запее част от песента “I Want It That Way”, която отново е дело на Backstreet Boys. Не след дълго Харисън се разкри и всичко завърши с усмивки и приятелска прегръдка.

3. Култовата пресконференция с Джокович

Световният номер 1 Новак Джокович е известен в света на тениса не само със забележителните си постижения и пословичната си психическа устойчивост на корта, но и със своето чувство за хумор. Двамата с Григор неведнъж са демонстрирали приятелски взаимоотношения, имайки предвид честите им съвместни тренировки и една тяхна обща… пресконференция.

След категоричната победа над Робин Хаасе в първия кръг на Мастърса в Индиън Уелс през 2014 г. Григор имаше неочакван посетител на пресконференцията си, а именно Ноле, който седна до първата ни ракета и внесе доза добро настроение в иначе монотонния разговор с журналистите.

„Моят добър приятел Григор е тук, най-добре изглеждащият тенисист в Тура. Няма нужда да говориш прекалено много за тенис, постигна наистина много тази година, нека поговорим за външния ти вид“, започна с усмивка сърбинът, обръщайки се към нашето момче, което в същия шеговит тон го попита какво точно иска да знае. На излизане от брифинга Новак отново се включи с интригуващ въпрос относно любимия вкус на българина от бонбоните на тогавашната му приятелка Мария Шарапова, а Гришо незабавно отвърна: „приятно киселият“.

2. Имитирането на Мария Шарапова

Година по-рано Григор и Ноле подариха едно грандиозно шоу на феновете в Бъкингамшър (Англия), където ежегодно се провежда демонстративният турнир The Boodles като част от подготовката преди Уимбълдън. Зрителите по трибуните бяха истински късметлии, тъй като станаха свидетели на уникални разигравания, много смях и закачки между двамата балканци, а забавлението не спря и след края на срещата. Джокович, който е показвал завидни способности като имитатор, бе помолен от водещата да имитира Мария Шарапова. „Не съм го правил от много време, но съм сигурен, че Григор ще се справи дори по-добре от мен“, отговори сърбинът, намеквайки за любовната авантюра по това време на Маша и Гришо. Първата ни ракета оправда очакванията на колегата си, пресъздавайки много точно русокосата красавица по време на почивка, както и нейното суеверие да не стъпва върху линиите. След това Новак показа ритуалите на рускинята преди началото на точката, включващи наместване на кордажа си и старателно оправяне на своята прическа, като накрая не пропусна и прословутия вик на Шарапова при изпълнение на удар.

1. Прочутото трио Backhand Boys
Няма начин на върха на подобна класация да не е легендарното трио Backhand Boys в състав Григор Димитров, Роджър Федерер и Томи Хаас, които взривиха публичното пространство през януари 2017 г. с изпълнение на световноизвестния хит на група Chicago – "Hard To Say I’m Sorry". Дейвид Фостър, който е един от създателите на песента, умело акомпанираше на тенис звездите, като същевременно им даваше насоки кога да се включат. По-късно Маестрото шеговито призна, че са присъединили Григор към групата по-скоро заради външния му вид, а не толкова заради певческите му възможности.

След огромния фурор, който направиха, тримата се събраха няколко месеца по-късно в Калифорния, демонстрирайки значителен напредък, а за да е пълно шоуто, към тях се присъедини и нашият познат шоумен Новак Джокович.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да си припомним: Топ 5 забавни момента на Григор Димитров извън корта Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | гришо | любопитно | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook