Да спечелиш първата си титла рамо до рамо с брат си: Братя Циципас покориха Антверп!

от в 05:59 на 23.10.2023
Калоян Соколов

Кариерата на Стефанос Циципас определено се намира в известен застой, след като гъркът достигна до финала на Аустрелиън Оупън и той може да се похвали с едва една спечелена титла от началото на годината, която дойде на ATP 250 турнира в Лос Кабос през месец август.

Оттогава насам обаче световният номер седем дори не беше записвал последователни победи на нито един от турнирите, в които взе участие и макар през тази седмица да прекъсна негативната си серия, достигайки до 1/2-финалите в Антверп, то това определено не може да бъде считано за успешен резултат, имайки предвид амбициите на гърка и обстоятелството, че допусна поражение от 19-годишния Артур Фис.

Все пак Стефанос имаше поводи за празненства през вчерашния ден, защото спечели титлата на двойки в белгийския град, партнирайки си със своя по-малък брат - Петрос. Това беше 25-та надпревара, на която двамата братя си партнират и те никога досега не бяха преминавали повече от един кръг, което караше тенис обществеността да негодува от това, че Петрос незаслужено получава "уайлд карди" за участие и има професионална тенис кариера само заради успехите на брат си.

Истината е, че Петрос досега е получил рекордните над 100 покани от турнири, но сякаш най-после намери своето амплоа на корта, насочвайки се изцяло към играта на двойки и вчера спечели дебютната си ATP титла и то в тандем с вероятно най-близкия си човек.

Братята Циципас записаха четири последователни победи през седмицата, като дори им се наложи да отразяват мачбол по пътя си към трофея, а особено престижна беше победата им над Mатве Миделкооп и Андреас Миес, които имат общо 20 титли в карето, а германецът дори е триумфирал на Ролан Гарос.

Във финала пък, то гръцката двойка осъществи обрат над Адам Павлашек и Ариел Бехар, надделявайки над тях със 6:7(5) 6:4 10:8 и така Стефанос грабна втора купа при тандемите на ниво ATP, след като през миналия сезон спечели трофея в Акапулко с Фелисиано Лопес, но този успех определено е далеч по-специален за големия брат в семейството, който вероятно е по-щастлив и горд от самият Петрос, за когото предстои да дебютира в топ 100 на световната ранглиста при двойките и вече спокойно ще може да играе на големите турнира по право, а не чрез покани.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Да спечелиш първата си титла рамо до рамо с брат си: Братя Циципас покориха Антверп! Калоян Соколов
Теми:  
atp | антверп | Обзори | петрос циципас | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook