Да те ограбят преди Уимбълдън: Крадци откраднаха ценни вещи на Шварцман и Мартинес

от в 12:33 на 23.06.2022
Мирела Николова

Началото на седмицата за Диего Шварцман и Педро Мартинес бе изключително неприятно, след като хотелските стаи на двамата тенисисти в Ийстбърн са били ограбени в неделя.

Те разбрали за случилото се понеделник вечерта и незабавно са извикали полиция в хотела, след което са дали показания. "Хотелът извършва собствено разследване", каза Мартинес. "Когато пристигнах в стаята, разбрах, че часовникът ми го няма. Претърсих цялата стая и тъй като не беше там, отидох на рецепцията, за да съобщя за изчезването му. След 15 минути Диего дойде и се оплака от същото."

На следващата сутрин световният №49 Мартинес се завръща на корта за двубоя си от втори кръг срещу Алефандро Давидович Фокина, от който излиза като победител след отказване на сънародника си. След срещата испанецът обясни, че не му  е било лесно да играе след събитията от предната вечер.

"Беше трудно. Часовникът ми бе откраднат в понеделник, на Шварцман също бяха разграбени някои вещи от стаята му. Имах тежка нощ, това е истината. Не можах да спя. Беше трудно да се подготвя за мача, но просто се опитах да се съсредоточа върху играта", разказа Мартинес.

В свое изявление полицията в Съсекс потвърди двете кражби с взлом, съобщавайки, че са откраднати "редица предмети с висока стойност, включително часовници и чанти, заедно с пари в брой и лични вещи".

Въпреки че разследването продължава, Мартинес призна, че не очаква вещите му да бъдат възстановени. "Мисля, че е малко вероятно да си ги върна. Няма камери в коридорите на хотела. Часовника го имах от вече година и половина. Купих го, когато достигнах до третия кръг на Ролан Гарос за първи път. Беше сантиментално, защото беше оттам. Но какво мога да направя?", споделя испанският състезател.

През вчерашния ден Шварцман също се изказа по темата посредством профила си в Twitter. "За съжаление, тази неделя от хотел Hydro в Ийстбърн бяха откраднати много мои вещи, включително паспорта ми, кредитни карти и още други неща. Благодаря на всички, които са загрижени за мен и попитаха дали имам нужда от нещо. Не беше лесно да се състезавам тази седмица, опитвайки се да реша този проблем, тъй като хотелът, изглежда, не иска да поеме отговорността", написа световният №15.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да те ограбят преди Уимбълдън: Крадци откраднаха ценни вещи на Шварцман и Мартинес Мирела Николова
Теми:  
atp | диего шварцман | ийстбърн | любопитно | педро мартинес

Коментари





Следвайте ни в Facebook