Да вземеш 9 от 10 гейма и да загубиш: Андреева бе шокирана от друга 17-годишна на Уимбълдън

от в 00:29 на 02.07.2024
Елеонора Александрова

В едва първия ден на Уимбълдън, надпреварата ни предложи немалко изненади, а една от най-големите е отпадането на руското дете чудо Мира Андреева. Световната номер 23 водеше с 6:1 3:0, ала допусна обрат от връстничката ѝ, а именно 17-годишната Бренда Фрухвиртова, която също е представителка на топ 100, но е под номер 88. Така, с резултат 6:1 3:6 2:6, тя записа най-лошия си резултат на турнир от Големия шлем в кариерата си и ще приключи сезона си на трева без нито една победа, след като преди това изуми света на тениса, достигайки до 1/4-финалите на Ролан Гарос.

Срещата започна по план за по-високоранкираната тенисистка, която демонстрираше по-агресивен тенис и допускаше много малко непредизвикани грешки. За разлика от нея, Фрухвиртова играеше много неуверено и това позволи на Андреева да доминира в хода на целия първи сет и така, губейки само един гейм, поведе в резултата.

Втората част също започна по толкова обещаващ начин за полуфиналистката от Ролан Гарос, която реализира пробив още при първия сервис гейм на съперничката си. При 3:0 в полза на поставената тенисистка, чехкинята изпита дискомфорт, поради което взе медицинско прекъсване, ала проблемът бе бързо разрешен, тъй като след това тя не само летеше по корта с мощните си удари, но и съумя да спечели следващите 6 гейма, за да изравни резултата в сетовете.

В последната част Андреева бе бледа сянка на себе си. Представителката на топ 25 не успя да спечели нито един гейм от собственото си подаване, а чехкинята продължаваше да играе вдъхновено, което ѝ позволи да бъде в ролята на водеща фигура в последната част. Фрухвиртова запази темпото си до последната минута на двубоя и се поздрави с една от най-големите победи в кариерата си!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Да вземеш 9 от 10 гейма и да загубиш: Андреева бе шокирана от друга 17-годишна на Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Бренда Фрухвиртова | мира андреева | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook