Да завършиш със стил: Карацев откадна шоуто в Рим с уинър между краката си на мачбол (видео)

от в 12:10 на 10.05.2024
Калоян Соколов

Аслан Карацев трябваше да претърпи истински ужас, след като усука коляното си по време на първия си мач за сезона, което доведе до тежка контузия и отказване срещу Джейсън Кублер на старта в Бризбейн. Впоследствие бившият 1/2-финалист от Аустрелиън Оупън трябваше да се оперира и това доведе до 4-месечна принудителна пауза за него.

Руснакът обаче не се нуждаше от никакво време, за да заиграе много близо до оптималното си равнище и още на първия си турнир след своето завръщане беше много близо до това да надвие Фабиан Марожан, но някак съумя да пропусне 11 сетбола в откриващата част и отстъпи с 6:7(8) 6:7(2). Това се отрази много неприятно на ранкинга на Карацев, който имаше да защитава полуфинал в испанската столица и се смъкна с 38 места до 86-тата позиция в класацията на ATP.

За негов късмет обаче, то жребият в Рим го изправи в първия кръг срещу Макензи Макдоналд, който също не беше играл от месец януари насам и бившият номер 14 съумя да осъществи обрат и да се поздрави с първи триумф за сезон 2024, осигурявайки си среща с 14-ия поставен Томи Пол във втория кръг на турнира - 4:6 6:3 6:4. Особено впечатляваща се оказа последната точка в мача (5:4 в геймовете за Карацев и предимство на негов сервис), при която Карацев привика съперника си към мрежата със сравнително добре изпълнена къса топка, но американецът реагира навреме и наглед пласира перфектния завършващ удар.

Някогашният шампион в Дубай обаче беше на съвсем различно време и не се впечатли от това, че беше с гръб към мрежата, релизирайки фамозен минаващ удар между краката, при който топката се приземи точно върху основната линия и така беше сложена точка на спора в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да завършиш със стил: Карацев откадна шоуто в Рим с уинър между краката си на мачбол (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | аслан карацев | любопитно | макензи макдоналд

Коментари





Следвайте ни в Facebook