"Да живеят руснаците": Бащата на Джокович бе заснет заедно със задържаните путинисти

от в 08:26 на 26.01.2023
Калоян Соколов

Вчерашният ден на Аустрелиън Оупън беше срамно петно върху репутацията на тениса, след като редица сръбски фенове нахлуха с руски знамена на корта, върху които беше изобразен лика на Владимир Путин. Един измежду тях дори носеше тениска със символа "Z", който изразява подкрепа към войната в Украйна. Въпросните зрители не изглеждаха ни най-малко въвлечени в четвъртфиналния двубой между Новак Джокович и Андрей Рубльов, а част от тях напуснаха корта още преди техният сънародник да спечели поледната точка в мача. 

Впоследствие нарушителите на реда заеха позиции точно пред "Род Лейвър Арена" и започнаха да скандират в подкрепа на Путин, както и братство между Сърбия и Русия, но в крайна сметка бяха задържани, макар че са оказали сериозна съпротива на охранителите и са си позволили да отправят куп заплахи към тях.

Най-интересното обаче беше разкрито тази нощ от британския журналист Джеймс Грей, който намери кадри, от които ясно можем да видим как Сърджан Джокович е в компанията на същите путинисти. Бащата на бившия номер позира за снимка точно с човека, който е облякъл тениска със символа "Z" и е обграден от знамена с лика на Владимир Путин, а накрая самият Сърджан произнася репликата "да живеят руснаците" и се отделя от своите сънародници.

Разбира се, то Новак Джокович не може да бъде отговорен за действията на своя баща, чиито постъпки неведнъж в миналото са удряли сериозно по неговия имидж, а самият Ноле неотдавна предложи помощ на бившия украински тенисист Серхий Стаховски, който в момента е на фронта и защитава страната си от инвазията на руските войски.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Да живеят руснаците": Бащата на Джокович бе заснет заедно със задържаните путинисти Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | сърджан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook