Далас: Гирон поднесе изненада и отстрани водача в схемата!

от в 05:51 на 12.02.2022
Мартин Петков

Дебютното участие на надпреварата в Далас в ATP календара прикова вниманието на местните представители, като множество от тях взеха участие. Във водач на схемата се превърна най-високоранкираният американец в ранглистата - Тейлър Фриц. Световният номер 19 достигна до четвъртфиналите, където се изправи срещу сънародника си Маркос Гирон. Срещата се превърна в същински спектакъл за зрителите, които се насладиха на зрелищни удари примесени с множество обрати. Световният номер 70 демонстрира характер и здрави нерви във важните мигове, за да се поздрави с победата след 6:4 3:6 7:6(3), отразявайки мачбол. Успехът носи на американеца и класиране към полуфиналите, където му предстои да се изправи срещу младата надежда Дженсън Бруксби.

Първата част премина под абсолютния контрол на седмия поставен. Гирон с прецизни удари съумяваше да установи надмощие в разиграванията, което му носеше бързи точки, за да може след малко над половин час игра да запише откриващия сет на сметката си.

Фриц излезе с напълно променен тактически план във втората част. Първият поставен опитваше да налага контрол в размяната на удари, докато изчакваше да му се отвори възможност, за да изпрати неспасяем удар от форхенд. Световният номер 19 се представи отлично и на сервис, давайки едва три точки на съперника си, което допринесе да се стигне до пълен паритет в резултата.

В третата част станахме свидетели на най-доброто от играта на двамата американци. Фриц успяваше с огромни трудности да поддържа лидерската си позиция, съумявайки на няколко пъти да пробие. Гирон не остана безучастен, като опитваше да затруднява максимално своя опонент и с добрата си игра на ретур не му позволяваше да се откъсне в резултата. По всичко личеше, че тайбрекът е логичният завършек двубоя, след като двамата пропуснаха по един мачбол и никой не беше близо да се предаде. Световният номер 70 се позова на най-силните си приоми в дългия гейм и не изпусна натрупаната преднината, за да може след 2 часа и 23 минути да се поздрави с крайния успех, хвърляйки бомбата на турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Далас: Гирон поднесе изненада и отстрани водача в схемата! Мартин Петков
Теми:  
atp | далас | маркос гирон | САЩ | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook