Дамската схема на Ролан Гарос е ясна! Свитолина срещу Винъс още в първи кръг!

от в 22:11 на 23.05.2019
В
Жребият при дамите на втория турнир от Големия шлем за сезона бе изтеглен, а още от самото начало изглежда, че ще станем свители на крайно интригуващи сблъсъци. Световната номер едно, Наоми Осака ще започне с мач срещу Ана-Каролина Шмиедлова, а във втори кръг възможна нейна съперничка се очертава да е една измежда Остапенко и Азаренка, които оформиха страхотен двубой на бивши шампионки от Мейджър турнирите. Възможен противник в четвъртфиналната фаза за японката се явява Ашли Барти, като Симона Халеп също е в тази половина, но румънката ще трябва да започне още от първата ударена топка на най-високи обороти, тъй като нейна опонентка ще е Айла Томлянович, победила я на същия турнир преди пет години.

Място в горната част намери и Серина Уилямс, която може да оформи истински блокбъстър в трети кръг, където най-вероятно ще играе с победителката от Индиън Уелс, Бианка Андрееску, като за кандката това е първа поява на червения клей през сезона, поради травмата получена в Маями. Друга от топ посставените в лицето на Петра Квитова също намери място тук и пътят й към заветно достигане до водачество в световната ранглиста, стартира от сблъсък със Сорана Кърстя.



Долната половина привлича внимание с предстоящото шоу между Свитолина и Винъс Уилямс, финалистката от 2018-та, Слоун Стивънс пък би могла да премери сили с испанката Гарбинье Мугуруса на осминафиналите. Друга очаквана с интерес среща, която може да се проведе в трети кръг ще изправи Кики Бертенс пред Йоана Конта в един римейк на полуфинала от Рим, завършил с победа на британката. Каролина Плишкова, която завоюва трофея в италианската столица преди броени дни получи наглед лек жребий, откривайки кампанията си срещу Мадисън Бренгъл, ала в следващите кръгове за нея дебнат, опитната Кузнецова, Анжелик Кербер и Каролин Вожняцки, както и набиращата скорост под опеката на Саша Бажин, Кристина Младенович.



Прожектирани четвъртфинали

  1. Наоми Осака - Ашли Барти

  2. Симона Халеп - Петра Квитова

  3. Кики Бертенс - Слоун Стивънс

  4. Каролина Плишкова - Анджелик Кербер


Най-интересните сблъсъци в първи кръг

  1. Доминика Цибулкова - Арина Сабаленка

  2. Южени Бушар - Лесия Цуренко

  3. Виктория Азаренка - Йелена Остапенко

  4. Симона Халеп - Айла Томлянович

  5. Винъс Уилямс - Елина Свитолина

  6. Петра Квитова - Сорана Кърстя

  7. Барбора Стрицова - Саманта Стоусър

  8. Юлия Гьоргес - Кая Канепи


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дамската схема на Ролан Гарос е ясна! Свитолина срещу Винъс още в първи кръг! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook