Дан Еванс се справи с Алиасим и спечели дебютна ATP титла

от в 06:51 на 07.02.2021
Диана Андреева

Без да губи нито сет от началото на турнира, Даниел Еванс достигна до първа ATP титла в кариерата си! Британецът се справи на финала с младия Феликс-Оже Алиасим, за да може да спечели трофея на Murray River Open. 

Еванс се нуждаеше от малко над 75 минути, за да може с категоричното 6:2 6:3, да победи своя опонент. По този начин Алиасим продължи негативната си серия от вече седем загубени финала, като канадецът все още няма трофей на ниво ATP. 

В днешната среща световният номер 33 Еванс се придвижваше перфектно по корта. Британецът успяваше да достигне почти всяка топка, което му осигуряваше възможност да изненадва своя противник с нестандартни отигравания. Алиасим от своя страна си служеше добре с началния си удар, но множество непредизвикани грешки и няколко неуспешни излизания на мрежата бяха ключови за изхода на двубоя.

Мачът започна равностойно, но щом намери своя ритъм на игра, Еванс успя да поведе с пробив за 3:2, а след почивката реализира и още един брейк, с което безпроблемно затвори частта в своя полза. Във втория сет Феликс продължи да среща трудности на ретур, а мисълта да загуби още един финал видимо му пречеше да се концентрира и така той предаде мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дан Еванс се справи с Алиасим и спечели дебютна ATP титла Диана Андреева
Теми:  
Murray River Open | даниел еванс | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook