Дан Еванс ще бъде първият съперник на Роджър Федерер в Доха

от в 14:42 на 09.03.2021
Владислав Риждов

Дан Еванс стартира участието си на турнира в Доха с победа над французина Жереми Шарди - 6:4 1:6  и по този начин се превърна в първия съперник на Роджър Федерер при завръщането на швейцареца в Тура.

Първият сет не бе лесно спечелен за Еванс, който трябваше да се потруди преди да поведе в резултата. Разковничето дойде още в първия сервис гейм на британеца, който продължи малко над четвърт час и в който световният номер 28 отрази цели шест възможности за брейк. Изглежда обаче че многото шансове, които Шарди пропусна, са оказали някакво влияние у играта му и той инкасира първия пробив за сета в следващия гейм. Еванс започна да намира ритъма си на игра и печелеше подаванията си далеч по-убедително от своя противник. Въпреки че започна да допуска много грешки, Шарди съумя да не допусне по-голямо изоставане и дори достигна до четири шанса за връщане на брейка пасив в осмия гейм на мача, но и този път ги пропусна, а до края Евънс нямаше проблеми да затвори сета в своя полза.

Втората част започна подобно на първата. Еванс взе първия си сервис гейм категорично, но при 2:1 британецът отново изпадна в затруднено положение на собствено подаване. Шарди пропусна три възможности за брейк преди от четвъртия си опит най-накрая да открадне подаването на Евънс и да поведе в геймовете. 35-годишният французин подобри значително играта си и успя да спечели всички геймове до края на сета, с което изравни и общия резултат.

Решителният сет започна по страхотен начин за Дан Еванс, който се възползва от колебания в сервис гейма на Шарди и дръпна в резултата с брейк. Британецът задържа преднината си, а до нови пробиви не се стигна и реализирания по-рано брейк от страна на Еванс, се оказа достатъчен, за да му донесе крайния успех.

>

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дан Еванс ще бъде първият съперник на Роджър Федерер в Доха Владислав Риждов
Теми:  
атп доха

Коментари





Следвайте ни в Facebook