Дан Евънс: Нека да не повтаряме лошия пример на Григор и Борна

от в 02:24 на 23.06.2020
Калоян Пламенов

Британският тенисист Даниел Евънс порица Григор Димитров, Борна Чорич и останалите заразени с коронавирус по време на Adria Tour в Загреб.

Според него правилото за социална дистанция тотално се е игнорирало на демонстративния турнир в хърватската столица и поради тази причина се е стигнало до масовото заразяване на тенисисти, треньори и други хора от екипите.

"Това очевидно е лош пример, който трябва да избегнем. Дори правилата на дадена страна да не предполагат дистанция от два метра, аз все пак се стремя да я спазвам. Дори и да бъдат премахнати всички ограничения е хубаво да има социално дистанциране. В Adria Tour всичко това обаче бе игнорирано", коментира Евънс пред Daily Mail.

"Жалко е, че Григор и Борна са заразени, но това изобщо не ме изненадва. Всички ние не трябва да повтаряме техните грешки. Наистина се надявам, че тази ситуация няма да застраши провеждането на US Open".

"Сигурен съм, че Джокович трябва да служи като модел за подражание на всички като глава на съвета на играчите на ATP. Той обаче не успя да направи така да има социална дистанция по време на организираните от него турнири и ето какво се случи". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дан Евънс: Нека да не повтаряме лошия пример на Григор и Борна Калоян Пламенов
Теми:  
борна чорич | григор димитров | даниел евънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook