Дани Валверду: Както в професионален, така и в личен план с Григор имах страхотни отношения

от в 14:33 на 26.11.2020
Анисия Стоева

След като наставлява Анди Мъри през 2014 г., Дани Валверду си партнира с Томаш Бердих (2014-16) и му помага да достигне най-високото си класиране под номер 4 в света. Малко след това венецуелецът се превръща и в треньор на Григор Димитров (2016-19), като помага на първата ни ракета да достигне нови висоти през 2017 година. Нашето момче завърши сезона си тогава със значителни отблясъци: първа Masters 1000 титла, дебютно класиране на ATP Finals и впоследствие трофей, пет финала, четири спечелени надпревари, осем победи срещу играчи от топ 10 и завършек на сезона под номер 3 в света- само след Рафа Надал и Роджър Федерер:

„След Анди наставлявах Томаш и това беше много специално за мен, защото бе първата ми работа като треньор след Мъри. Никога не се знае как ще протече подобно нещо, така че очевидно постигането на толкова голям успех в началото беше страхотно. Винаги се питате като професионалист: „Наистина ли съм достатъчно добър, за да помогна на някой друг?“. Така че това мина много добре и му помогнах да достигне най-високия си ранкинг.

Григор бе следващият играч, когото тренирах, като с него също се сработихме изключително добре. Както в професионален, така и в личен план поддържах много, много добри отношения с тях и имам много хубави спомени“.

В момента Дани е треньор на Стан Вавринка, а по-рано бе част и от щаба на Каролина Плишкова, но двамата се разделиха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дани Валверду: Както в професионален, така и в личен план с Григор имах страхотни отношения Анисия Стоева
Теми:  
григор | григор димитров | дани валверду | димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook