Дани Валверду: Проблемът на Григор не е свързан с тениса, а е психологически

от в 21:03 на 15.01.2019
Георги Христов

Треньорът на Григор Димитров - Дани Валверду смята, че неговият възпитаник може да се върне сред най-добрите в света и към момента неговите затруднения не са свързани с тениса, а по-скоро опират до това да бъде с оптимална психологическа нагласа.

В тази връзката Валверду е намерил за нужно да бъде помощ отстрани и се е обърнал към Андре Агаси.

Той е казал на българския тенисист: "Григор, нашият проблем е по-скоро психологически отколкото свързан със самата игра. Заедно сме почти две години. В тенис отношение ти подобри нивото си, но сега затрудненията са психологически. Ще отнеме известно време да установим какво ще помогне. Прекарал съм известно време с много бивши играчи и смятам, че те могат да ни помогнат в определени области. Нека говоря с някои от тях и да преценим коя е оптималната опция."

Както е известно след отличната 2017 година Димитров не оправда очакванията през миналия сезон и изпадна от топ 10.

"Той има възможностите да бъде на върха, печелейки най-големите турнири. Отне му време да осъзнае това особено в началото, когато не постигаше нужните резултати. Когато има големи очаквания, а резултатите ги няма, напрежението се увеличава. Винаги, когато тренира с някой колега, го побеждава. Доволен бях от нивото му, но всичко опираше до психиката - на корта и извън него," разкри венецуелецът пред сайта на АТР.

"За щастие Агаси беше готов да ни помогне и се включи бързо. Той е точният човек, с поглед "отвътре" и извън корта също. Доволни сме от работата с Агаси - независимо дали ще бъде за пет или 20 седмици през годината.

"Моята работа е да осигуря максимално бързо постигането на нужните резултати. Осъзнаваш това след дълги години сред професионалистите. Турнирите и годините отлитат бързо. Грижа ме е за Григор и отношенията, които имаме. Не искам годините да изтекат и да загубим време. Искам да видя подобрение като играч и човек - да прогресира в много аспекти от кариерата си и също в живота.

"Беше правилното решение да опитаме нещо ново. Извън корта Григор е много по-различен от останалите играчи, особено тези от по-старото поколение. Той е по-скоро като артист, който вижда нещата различно от другите. Агаси е имал такива периоди. Споделят еднакви философии. Те имат отношения, които могат да ни помогнат да продължим напред."

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дани Валверду: Проблемът на Григор не е свързан с тениса, а е психологически Георги Христов
Теми:  
андре агаси | григор димитров | григор димитров андре агаси | дани валверду | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook