Дани Валверду: Със сигурност оставам с Григор, обичам да работя с него

от в 17:57 на 29.10.2018
Мария Петрова

Треньорът на Григор Димитров - Дани Валверду коментира изявите на българина в последно време и появата на Андре Агаси в Париж, който също помага на техния тандем със съвети.

"Определено последните няколко месеца бяха на приливи и отливи. Стигна се до някои тежки загуби като тези в Пекин и Виена. Пак казвам - имаше колебания във втората половина от сезона. Работим. Отдадени сме на това, в което вярваме и се надяваме да си върнем увереността. Няколко победи ще бъдат перфектната рецепта, за да го сторим. Можем да го направим. Когато нямаш увереност, е трудно да използваш уменията си.

"Ще тренираме здраво ноември и декември, а след това ще се опитаме да започнем силно с началото на новата година," анализира Валверду пред ATP Radio.

"Григор играе добре, премина през някои промени. Те ще му бъдат полезни не само за догодина, но и в дългосрочен план. Процесът е не само психологически. Гледаме в перспектива, а не само какво ще се случи следващата седмица или месец. Опитваме се да го направим най-добрия играч, който може да бъде. Той постигна много неща, но като екип се стремим да го изградим като играч, който да е постоянно в челото. Той постигна много добри резултати, но това не е достатъчно, за да бъде на върха постоянно," коментира Валверду относно съвместните планове на двамата.

Според венецуелският специалист повечето двойни грешки на Гришо се дължат на проблемите му с увереността. Въпреки това той определя сервиса му като едно от трите му най-силни оръжия. "Работим върху това той да може да разчита на сервиса си в най-важните моменти."

За присъствието на Агаси

"Както казах - гледаме в дългосрочен план. Говорих с Григор и екипа. Мисля си, че с присъствието на някой като Андре наоколо, те са прекарвали време заедно в Лас Вегас, това е изключително допълнение към екипа ни. Той може да допринесе за много неща както на корта, така и извън него. Удоволствие е да бъде край нас. Взех решението да се свържем с него и да видим дали иска да ни помогне. Той нямаше нищо против да прекараме известно време в последните седмици. Много сме вдъхновени от присъствието му тук в Париж. Изцяло зависи от Андре колко време ще остане. Григор не искал от него да поема никакви ангажименти - всичко зависи от него. Нека видим как ще потръгнат нещата в следващите седмици и месеци. Колкото повече - толкова по-добре. Последните седмици бяха много продуктивни за всички."

За ранглистата и 2019

"Сега главната ни цел е да спечелим няколко поредни мача. Това сме си поставили като краткосрочна цел, не гледаме твърде напред. В дългосрочен план целим той да печели титли от Големия шлем и да бъде на върха в ранглистата, но засега е важно да си върне увереността с няколко победи. Определено има нужда от почивка. След това трябва да използваме двата месеца до януари, за да бъде напълно готов за новия сезон. Когато не си участвал в достатъчно мачове, тялото губи този тренинг. Вероятно ще си починем около десет дни. След това ще работим върху физическата подготовка. Ще работим в Монако с Андре или някой друг върху играта му. И отново - гледаме в дългосрочен план. Аз със сигурност ще бъда около Григор, обичам да работя с него. Удоволствие за мен, решаваме проблеми и съм лидер на този екип. Приемам задълженията си много сериозно и присъствието на Андре е част от възможността да решаваме проблемите. Това и се стремя като старши треньор в желанието ми Григор да реализира докрай възможностите си."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дани Валверду: Със сигурност оставам с Григор, обичам да работя с него Мария Петрова
Теми:  
андре агаси | григор димитров | григор димитров андре агаси | дани валверду | париж мастърс | тенис | тенис легенди | тенис треньори

Коментари





Следвайте ни в Facebook